Morega: Aş vota cu două mâini căderea Guvernului Ponta

Fostul deputat Dan Ilie Morega este dezamăgit de actuala guvernare. După ce a votat pentru căderea Guvernului Ungureanu, spune că acelaşi lucru l-ar face şi acum pentru Guvernul Ponta. Morega spune că a făcut o analiză a activităţii Guvernului USL şi a ajuns la concluzia că, în prezent, persistă problemele reproşate Guvernului Ungureanu în moţiunea de cenzură. Numai că de această dată ele sunt cauzate de USL.

Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, coordonat de fostul deputat Dan Ilie Morega, a realizat o situaţie comparativă între Guvernul PDL şi Guvernul USL. Morega a ajuns la concluzia că problemele cu care s-a  confruntat România pe perioada guvernării PDL au rămas neschimbate, şi atunci ca şi acum ţara fiind condusă prin Ordonanţe de Urgenţă. „Am realizat o analiză a Guvernului USL prin prisma căderii Guvernului PDL. Nici una din problemele invocate în moţiunea de cenzură nu a fost rezolvată. Gradul de sărăcie a crescut, IMM-urile o duc din ce în ce mai greu. Creşterea absorbţiei fondurilor pentru România a fost cea mai mare minciună a Guvernului Ponta, pentru că această guvernare nu a făcut nimic pentru a înfiinţa structuri de absorbţie a fondurilor pentru IMM-uri. Ba mai mult, IMM-urile nu sunt deloc ajutate, Guvernul crescând fiscalitatea. În moţiunea de cenzură a Guvernului PDL s-a invocat interesul scăzut al investitorilor străini faţă de România. În timpul Guvernului USL, investiţiile străine s-au prăbuşit. În primele patru luni ale anului 2013 valoarea investiţiilor străine s-a ridicat la suma de 143 de milioane de euro, cu 14% mai puţin decât în anul 2012”, a declarat Dan Ilie Morega.

După ce a votat pentru căderea Guvernului PDL, Dan Ilie Morega spune că acelaşi lucru l-ar face şi pentru Guvernul USL. „Am votat pentru căderea Guvernului Ungureanu şi am îmbrăţişat moţiunea de cenzură. Dacă aş mai fi parlamentar, acum aş vota cu două mâini pentru căderea Guvernului Ponta. România s-a condus şi se conduce doar prin Ordonanţe de Urgenţă. Este o crimă să se facă asumarea răspunderii pentru regionalizare printr-o Ordonanţă de Urgenţă, fără să existe o dezbatere publică în acest sens. Consider că este o acţiune antinaţională”, spune Morega.   

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: