Viceprimarul din Băleşti trimitea şeful poliţiei după ţigări

Mădălin Ungureanu a fost demis vineri din funcţia de viceprimar al comunei Băleşti. Acuzaţiile primarului Aristică Paicu au fost multe şi diverse, unele legate de comportamentul viceprimarului, care „duhnea a băutură” şi suna noaptea şeful poliţiei locale cu sesizări false. Fostul viceprimar susţine că va renunţa şi la funcţia de consilier local, dar se pregăteşte deja pentru alegerile locale din 2016, pe care vrea să le câştige. Câteva zeci de susţinători ai săi au venit şi vineri la primărie, pentru a-şi exprima supărarea că rămân fără viceprimar. Susţinătorii viceprimarului demis au strigat "Hoţii, hoţii!".

Vreo 40 de localnici s-au strâns vineri seara la uşa Primăriei Băleşti, pentru a-şi susţine favoritul, dar totul a fost în zadar. Oricât au ţipat oamenii şi oricât l-au acuzat pe primarul Aristică Paicu de faptul că nu ar vrea binele comunei, votul consilierilor a decis soarta viceprimarului Mădălin Ungureanu. Schimbarea acestuia a fost impusă de relaţiile tensionate pe care le avea cu edilul, Paicu neezitând să facă public faptul că fostul viceprimar „duhnea a băutură” atunci când venea la unele şedinţe. Enervant pentru edil era şi faptul că Ungureanu suna la 1.00 noaptea la şeful Poliţiei Locale şi îl trimitea să-i aducă un pachet de ţigări sau îl anunţa că într-un bar este scandal, iar acolo îl aştepta el pentru a-i face cinste cu o bere…

Consilierii opoziţiei au votat propunerea USL

La şedinţă au participat 10 consilieri din totalul de 15 şi au votat pentru demitere nouă. Consiliul Local Băleşti este format din 6 consilieri PSD, 1 PNL, 5 PRM, 2 PDL şi 1 PPDD. Cei cinci de la PRM au lipsit de la şedinţă, așa cum stabilise organizația județeană a partidului. Fostul viceprimar spune că demiterea sa a fost premeditată de primar împreună cu ceilalți consilieri. “E o decizie politică luată de consilieri cu inițiatorul proiectului, domnul primar. Eu consider că mi-am îndeplinit atribuțiile cu brio, am fost în sprijinul cetățenilor cu adevărat.  Eu nu mai vreau să fac parte, în cazul în care nu voi rămâne viceprimar, din mascarada asta. Pentru că nu vreau să fiu părtaş la aspectele pe care domnul primar vrea să le pună pe tapet. Vreau să vin în faţa cetăţeanului peste trei ani cu onoare, cu capul sus, nu cu capul plecat. Mă voi retrage și din funcția de consilier” a spus Mădălin Ungureanu, cu câteva ore înainte să fie demis. 

Primarul Aristică Paicu spune că nu mai putea conviețui cu Ungureanu.“Votul a fost secret, nouă consilieri au votat pentru demiterea sa.  După un an de lucru împreună cu el am ajuns la concluzia că nu se mai poate. El nu a înțeles că relațiile de subordonare sunt ca și ploaia, nu vine de jos în sus, ci de sus în jos. El dimineața stătea în fața primăriei, găsea oameni, ce putea rezolva el, rezolva, ce nu, le spunea că nu îl lasă ăla de sus. Sau spunea că toate proiectele le-a făcut el, proiecte la care eu am lucrat doi ani și ceva de zile, le spune la oameni că el le-a făcut. Este într-o continuă campanie”, a declarat Aristică Paicu, primarul din Bălești.

Paicu: “A avut șansa să lucreze cu mine, dar a ratat-o”

Primarul Aristică Paicu mai spune că Ungureanu ar fi abuzat de funcția de viceprimar. Acum îi transmite că și-a ratat șansa de a mai lucra cu el. “Firma de salubrizare gestionată de noi, SC Util Bălești, spune că e a fiului meu Sorin, că firma de canalizare e a cumnatului meu din Baia Mare și tot așa. Acestea sunt  lucruri cu care a mințit și a ieșit cu ele în campania electorală. Nu se poate lucra, nu accept ca la ședința operativă să duhnească a băutură, nu accept ca la ora 2,30 noaptea, să dea telefon la poliția comunitară, la șeful poliției, să-i spună să-i aducă un pachet de Kent că și-a terminat țigările. A avut șansa să lucreze cu mine, dar a ratat-o. Oricare dintre consilieri e binevenit în locul luni, indiferent de la ce partid este, chiar și de la PRM”, a mai spus primarul Paicu.

PROCES

Paicu a aflat de la oamenii din comună şi că fostul vice îşi făcea campanie electorală pe seama proiectelor realizate de Primărie, pe care şi le trecea în dreptul său, problemele nerezolvate fiind pasate în dreptul primarului. Cei doi ar urma să se întâlnească la toamnă la instanţă, pentru că Ungureanu şi-a rezervat dreptul de a-şi apăra imaginea apelând la un proces.

Vizualizări: 326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: