Cârciumaru îl trimite pe Călinoiu la Craiova

Primarul municipiului Târgu Jiu consideră ca fiind normal ca regiunea Olteniei să aibă capitala la Craiova. Acolo îl trimite şi pe Ion Călinoiu, ca şef de regiune, pe motiv că este experimentat.

Cârciumaru spune că nu exista nicio şansă ca Târgu Jiu să fie capitală de regiune, municipiul fiind dezavantajat de numărul de locuitori şi de suprafaţă. “Dacă suntem realişti, nici nu se puteau ridica pretenţii ca Târgu Jiu să fie capitala regiunii Oltenia. Capitala administrativă va fi la oraşul cel mai mare din regiunea noastră, în cazul nostru Craiova. Este ca populaţie şi ca suprafaţă de câteva ori mai mare decât oraşul Târgu Jiu, dar să nu fim supăraţi că în Târgu Jiu sau în Slatina sau în Severin vor exista de asemenea mici capitale, în sensul că anumite activităţi vor avea coordonarea directă de la Târgu Jiu sau de la Vâlcea sau Slatina depinde unde este activitatea respectivă” a spus primarul Florin Cârciumaru, dând ca exemplu Direcţia Silvică care ar fi condusă de la Vâlcea, dat fiind faptul că acest judeţ ar avea o suprafaţă de pădure mai mare decât celelalte judeţe din Oltenia. 

Primarul Florin Cârciumaru mai spune că îl susţine pe Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj pentru şefia regiunii, considerându-l ca fiind cel mai experimentat dintre preşedinţii celorlalte consilii judeţene. „L-am susţinut şi îl susţin pe domnul Călinoiu pentru că are cea mai mare experienţă în domeniul administrativ dintre toţi preşedinţii de consilii judeţene şi din punctul meu de vedere are calităţile necesare pentru a coordona o activitate de preşedinte de regiune”, a mai spus primarul. 

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: