Morega, de partea lui Tăriceanu

În timp ce liberalii din judeţ par să nu mai existe după alegerile de anul trecut, fiind aproape absenţi prin poziţii publice sau reacţii la ceea li se întâmplă în partid, fostul lor lider, ex-deputatul Dan Morega, a ieşit ieri la rampă cu o susţinere publică pentru fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. Fostul parlamentar continuă să-l critice pe Crin Antonescu şi, aşa cum a făcut-o şi când era în funcţie, afirmă şi acum că prezidenţiabilul USL are tendinţe dictatoriale, incompatibile cu un partid liberal.

Dan Morega spune că succesul electoral din 2012 al PNL nu i se datorează lui Crin Antonescu, ci modului în care partidul a fost condus până la venirea acestuia de către Călin Popescu Tăriceanu, creşterea în procente a liberalilor fiind generată şi de votul negativ exprimat de alegători la adresa lui Traian Băsescu şi a PDL. Fostul deputat critică faptul că un fost prim-ministru al partidului, „cu rezultate de excepţie”, nu se regăseşte nici acum în vreo funcţie de conducere în fruntea PNL, Antonescu reuşind, între timp, „să-i elimine” pe toţi cei care nu i-au fost pe plac, inclusiv din teritoriu.

„Acelaşi lucru este valabil şi în cazul multor colegi de la centru şi din teritoriu care au fost eliminaţi că nu sunt pe placul actualului regizor şi actor, aspect ce arată cu claritate întregului popor ostilitatea intereselor lui Crin Antonescu de a se vedea cât mai repede posibil şi prin orice mijloace la Preşedinţia României deşi sondajele de opinie arată căderea dramatică a acestuia în aprecierea electoratului din ultima perioadă, situându-l pe locurile 2, 3, după premierul Victor Ponta şi primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, trendul fiind clar descrescător”, spune Morega.

Apel pentru vot direct şi uninominal

Dacă disputele de la centru au trecut, aparent, neobservate, dar mai ales necomentate pentru liberalii din judeţ, Dan Morega vine şi cere acum schimbarea inclusiv a modului de desemnare a candidatului partidului la Preşedinţia României, fostul deputat fiind încă o persoană cu influenţă în rândurile foştilor săi colegi. „Iată de ce fac apel la toţi liberalii pentru unitatea partidului, iar la viitorul congres alegerea conducerii centrale a PNL să se realizeze printr-un vot direct şi uninominal de către delegaţi, stopând dictatura, abuzurile şi derapajul major de la doctrina liberală şi democraţie a unei găşti de partid ce se doreşte a fi „rebotezată” de congres drept conducerea 'democratică' a PNL. Totodată, susţinem ca desemnarea candidatului pentru Preşedinţia României să se realizeze în acelaşi fel, prin vot direct şi uninominal, de către organismele statutare ale partidului, în interiorul acestuia, pentru ca cel mai bine plasat candidat să poată consolida partidul şi chiar să câştige alegerile prezidenţiale”, lucruri de acest gen fiind cerute şi de Călin Popescu Tăriceanu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: