Morega denunţă salarii de sute de milioane în CEO

Deputatul independent Dan Ilie Morega cere ministrului Economiei să demită conducerea Complexului Energetic Oltenia. Acesta susţine că salariile conducerii companiei sunt de ordinul sutelor de milioane. Sumele date publicităţii de Morega nu au fost confirmate de cineva din interiorul CEO. Morega a mai spus că organigrama cuprinde 116 directori şi directoraşi. Deputatul ce a anunţat şi trecerea la USL, nu a evitat nici atacurile la adresa lui Marin Condescu, despre care spune că hoţia sa a atins apogeul odată cu înfiinţarea complexului.

Dan Ilie Morega cere premierului Victor Ponta şi ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să se sesizeze şi să dispună înlocuirea conducerii Complexului Energetic Oltenia. Morega a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că salariul lunar al lui Constantin Bălăşoiu este de 334 de milioane de lei vechi, iar fiecare dintre cei patru directori de divizii primesc câte un salariu de 268 de milioane/lună. Ba mai mult, Morega spune că organigrama CEO este foarte stufoasă, cuprinzând “116 directori şi directoraşi”. “Este inadmisibil ca Bălăşoiu să aibă un salariu lunar de 334 de milioane de lei vechi, iar fiecare dintre cei patru directori adjuncţi să primească fiecare câte 268 de milioane/lună. Atrag atenţia premierului Victor Ponta şi ministrului Economiei să se sesizeze şi să ia măsurile de rigoare întrucât organigrama complexului este foarte stufoasă şi cuprinde 116 directori şi directoraşi, care au salarii nesimţite. Aproximativ 30% din personal umblă cu mapa de la şapte la patru, unul după altul. S-a ajuns să fie câte un funcţionar la un muncitor. Din aceste motive, cer lui Daniel Chiţoiu să dispună de îndată atât înlocuirea actualei conducerii a Complexului Oltenia cât şi înlocuirea Consiliului de Supraveghere care sunt complicii şefilor. Un Consiliu de Supraveghere ar trebui să le dea peste mână atunci când se întind prea mult”, a declarat Dan Ilie Morega.

Din nou atacuri la adresa lui Condescu

Deputatul independent Dan Ilie Morega nu a pierdut ocazia de a lansa noi atacuri la adresa lui Marin Condescu despre care spune că l-a luat deja pe Băloşoiu sub patrahirul său. “Hoţia lui Condescu a atins apogeul odată cu înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Am avut convingerea că Bălăşoiu va fi un om integru, dar a intrat sub patrahirul lui Condescu. Acesta a fost de acord să dea un buget de 254 de miliarde de lei vechi pentru sportul lui Condescu, mai precis pentru sportul de a fura al acestuia. Cu banii respectivi se puteau angaja foarte mulţi specialişti tineri. Cele 254 de miliarde vor fi trecute pe costuri de producţie la fel ca şi salariile directorilor, iar atunci când se va analiza productivitatea muncii se va trece la disponibilizarea muncitorilor pe motivul că nu se încadrează în cheltuieli. Condescu a ajuns să conducă judeţul şi să-şi angajeze fufele şi pe toţi fripturiştii în loc să-i lase pe tineri să-şi găsească un loc de muncă acolo unde au lucrat părinţii lor”, a mai precizat Dan Ilie Morega.

RĂSPUNS CEO

Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CEO, nu răspunde la numărul de telefon afişat pe site-ul instituţiei. Contactată cu greu, aceasta a precizat că nu ştie care este salariul directorilor şi că aceste informaţii pot fi obţinute doar în urma unei solicitări pe e-mail.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: