Morega îl uşuie pe Fenechiu de lângă Crin

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, spune că va propune la Congresul extraordinar de luna aceasta ca deputatul Relu Fenechiu să facă un pas înapoi şi să nu candideze pentru postul de prim-vicepreşedinte al partidului. Vestea vine la câteva zile după ce parlamentarul gorjean a anunţat că este interesat şi el de o funcţie de conducere la nivel central în partid.

Morega afirmă că, în opinia sa, Fenechiu ar trebui să nu aspire la o funcţie atât de importantă în partid pentru că, până acum, a fost de partea actualei conduceri a partidului şi de abia în ultimul moment s-a decis să îl susţină pe Crin Antonescu la şefia PNL. „Am convingerea că va fi o funcţie de prim-vicepreşedinte aprobată în cadrul Congresului, aşa cum am convingerea că funcţia respectivă va fi ocupată de Ludovic Orban, nu de Relu Fenechiu. Domnul Fenechiu şi câţiva băieţi deştepţi de la centru au fost printre apropiaţii actualei conduceri a partidului şi au beneficiat din plin de efectele guvernării, în detrimentul altor judeţe sau colegii. El cred că a simţit acum încotro curge apa pe hartă şi de aceea s-a decis să îl susţină pe Crin Antonescu. Nu a făcut acest lucru mult mai devreme, aşa cum ar fi fost normal şi aşa cum, de altfel, am procedat eu”, a menţionat Morega.

Liderul PNL Gorj a fost primul şef de filială din ţară care a cerut o şedinţă a Delegaţiei Permanente Centrale în cadrul căreia să se decidă dacă partidul rămâne sau nu în opoziţie. De asemenea, Morega a fost primul care şi-a manifestat susţinerea pentru Crin Antonescu şi Ludovic Orban pentru posturile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte al PNL, deşi, atunci, cei doi candidau fiecare pentru funcţia cea mai importantă din partid. „Rezultatele electorale din ultimii ani mă îndreptăţesc să am asemenea demersuri publice. Să nu uităm că partidul a crescut în Gorj de la 9 la 17%, că nu mai avem acum trei primari, ci 15, şi că numărul consilierilor locali ni s-a dublat, iar în Consiliul Judeţean nu mai suntem 4 ci şase şi avem şi un vicepreşedinte. În plus, eu am câştigat bătălia politică la mine în colegiu, mi-am asumat riscurile atunci când am ieşit public şi am cerut clarificări în Delegaţia Permanentă a partidului pentru deciziile luate de un grup de băieţi deştepţi de la centru. Relu Fenechiu ce a făcut, a adus în Guvern nişte miniştri care ne-au creat mari probleme de imagine, iar el acum o coteşte şi virează spre echipa care simte că va ieşi câştigătoare la Congres. În acest context eu cred că el ar trebui să facă un pas înapoi şi să nu aspire la o funcţie atât de înaltă în partid”, afirmă liberalul gorjean.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: