Morega: Nu voi lăsa partidul pe mâna golanilor Dian, Orzan şi Angheloiu

De-o mineriadă ar mai fi nevoie pentru ca în PNL Gorj să fie linişte completă, după ce deputatul Dan Morega i-a catalogat ca „golani” pe  contracandidaţii la funcţia de preşedinte al filialei. Anterior, aceştia erau numiţi „lichele”, „pucişti”, dar şi „reclamagii”, după ce o astfel de reclamaţie depusă la centru de unul dintre cei vizaţi de liderul organizaţiei a dus la amânarea alegerilor ce trebuiau să aibă loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Morega a ieşit la atac la câteva zile după ce, la începutul săptămânii trecute, conducerea centrală a partidului a decis să amâne alegerile interne ce erau programate în filiala Gorj pe data de 5 iunie. Decizia de amânare a fost luată în baza unei sesizări trimise de membri ai filialei, aceştia semnalând atunci prezenţa pe lista de delegaţi la conferinţa judeţeană de alegeri a câtorva zeci de persoane care nu se găsesc în baza de date cu membrii organizaţiei. Dan Morega i-a criticat în mod direct pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, pe consilierul judeţean Gheorghe Orzan, şi pe preşedintele PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, cel din urmă declarând recent că ia în calcul posibila sa candidatură la şefia organizaţiei judeţene. Orzan este şi el candidat la şefia filialei, iar Angheloiu a fost numit de către Morega „şeful puciştilor”, după ce, în primăvară, acesta a încercat schimbarea deputatului din fruntea organizaţiei, solicitarea nefiind acceptată de conducerea centrală a partidului, deşi era susţinută de fostul prim-vicepreşedinte Ludovic Orban.

„Mâine plec din partid, care-i problema- Dar nu o fac atunci când vor ei, ci când voi şti eu că partidul merge şi fără mine. Nu voi da satisfacţie acestor golani, mai ales că eu nu am fost un profitor ca ei de pe urma partidului. Ei au profitat şi în plan personal şi în cel al afacerilor. Partidul a luat o medie de 18-19% pe judeţ, iar ei au avut în zonele de care au răspuns maxim 13%. Ei vor să ducă partidul din nou la 5-6%, cât avea atunci când l-am preluat eu când am venit în 2004, să fie iar cei mai slabi din ţară”, spune Morega. Deputatul a precizat că în calitatea sa de parlamentar se va regăsi într-o viitoare structură interimară de conducere a filialei, în cazul în care conducerea centrală a PNL va decide să înlocuiască echipa care a fost în fruntea organizaţiei Gorj şi care trebuia să organizeze alegerile din 5 iunie. Morega a menţionat şi că se aşteaptă ca şi viitoarea conferinţă judeţeană să fie contestată de către cei care nu-l doresc în fruntea organizaţiei, el fiind convins că va fi votat de către majoritatea membrilor filialei pentru a fi în continuare preşedinte al PNL Gorj.

„Domnul reclamagiu Radu Angheloiu nu se va opri aici pentru că este a treia sau a patra reclamaţie depusă la centru împotriva mea. Eu cu siguranţă voi fi ales pentru că oamenii ştiu ce am făcut eu pentru ei, pe când Orzan, Angheloiu şi Dian cu ce să se laude, ca n-au cu ce. Nu că zic eu, dar asta-i calitatea mărfii. Oricum pe mâna lor nu voi lăsa eu partidul pentru că am deja o listă cu 33 de membri care au sub 40 de ani şi cu care vreau să întineresc conducerea filialei”, a mai spus Morega. Data viitoarei conferinţe de alegeri din cadrul PNL Gorj va fi stabilită în cursul lunii iunie de către conducerea centrală a partidului.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: