Şefii din Ţicleni au umplut de gunoaie „Dealul Fericirii“

Primarilor gorjeni le dau gunoaiele de furcă. După ce edilul şef din Jupâneşti a îngropat în pământ tone de deşeuri, colegul său din omologul său de la Ţicleni i-a urmat exemplul. Astfel, Dealul Fericirii din Ţicleni s-a transformat în Dealul Deşeurilor.

Urmând exemplul primarului din Jupâneşti, Petre Guşiţă şi edilul de la Ţicleni, Ion Ungureanu, a aplicat aceeaşi tactică şi a dispus îngroparea deşeurilor. Tone de gunoaie au fost descoperite îngropate într-o pădure din apropierea oraşului Ţicleni. Autorităţile locale infirmă însă acuzaţiile şi susţin că nu au cunoştinţă cum au ajuns deşeurile respective în zonă. „Eu nu ştiu să fie gunoaie aici. Cine a a făcut sesizarea probabil are probleme personale cu cineva. Noi ducem deşeurile la groapa de gunoi. Ultima dată am plătit 100 de milioane“, a declarat viceprimarul Radu Constantin.

Amendă 500 de milioane

În urma sesizărilor, reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au mers la Ţicleni şi au dat dispoziţie autorităţilor locale să excaveze în zonă pentru a se consta gradul de poluare. “Mai mult ca sigur este situaţie identică cu cea de la Jupâneşti. Noi am dat o amendă de 500 de milioane pentru gunoaiele care se vad, dar şi pentru cele îngropate. Am dat dispoziţie ca în zilele următoare să se excaveze, iar gunoaiele sa fie ridicate“, a declarat comisarul Gărzii de Mediu, Gheorghe Sanda.

Primăria din Ţicleni s-a ales cu o amendă contravenţională în valoare de 500 de milioane de lei vechi şi se fac supoziţii că mai mulţi primari ar fi urmat exemplul lui Guşiţă, mânaţi de tarifele foarte mari practicate de la firmele de colectare a deşeurilor menajere.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: