Dian Popescu, contracandidatul lui Morega?

Decizia ca PNL Gorj să nu mai aibă alegeri interne la începutul lunii viitoare ar putea aduce în cursa electorală un nou rival pentru deputatul Dan Morega. Şeful organizaţiei municipale Târgu Jiu, Dian Popescu ia în calcul o asemenea candidatură, fiind pentru prima dată când acesta vorbeşte despre aşa ceva, în cursă fiind posibil să mai intre şi alţi combatanţi.

          Dian Popescu nu s-a gândit până acum să ocupe poziţia pe care mulţi dintre liberali o consideră ca fiind a lui Dan Morega, deputatul fiind cotat cu şanse mari pentru a fi reales dacă alegerile se ţineau pe 5 iunie. Decizia luată la Bucureşti pentru amânarea acestora la un termen necunoscut îi poate aduce acestuia un adversar care, până acum, i-a fost aliat, posibila intrare a lui Popescu în cursă dând peste cap orice calcule făcute anterior. „Nu am luat o decizie în privinţa candidaturii mele la preşedinţia PNL Gorj, dar iau în calcul o asemenea variantă. Decizia finală depinde de contextul politic ce va fi la data organizării alegerilor interne. Depinde de momentul în care sunt acestea organizate, de cum sunt organizate, de câţi primari ar fi dispuşi să mă susţină, aşa că despre o decizie finală vorbim doar după ce aflăm data alegerilor”, spunea ieri Dian Popescu.

          Angheloiu – dorit şi el în cursă

          Radu Angheloiu nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta decizia de amânare a alegerilor, mai ales că amânarea a fost generată de unele sesizări depuse de el la Bucureşti. El este însă dorit în cursa electorală din partid cel puţin de către primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu considerând că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, numit „şeful puciştilor” de către Morega, ar fi cel mai indicat să fie la şefia filialei PNL. „Faptul că s-au amânat alegerile e un lucru benefic pentru organizaţie, mai ales că s-ar putea să apară şi alţi contracandidaţi. Eu îl susţin pe Radu Angheloiu, deşi ştiu că el nu şi-a anunţat candidatura până acum. Poate se retrage domnul Orzan, nu ştiu ce va fi, mai ales că nu se cunoaşte data, dar eu, vă spun sincer că vreau o schimbare la nivelul filialei judeţene. Noi, cei de la Drăguţeşti, vrem altceva şi o spun deschis, deşi mi s-a tot transmis că voi fi dat afară din partid. Dacă mă dă cineva afară din PNL vă asigur că mă voi muta şi din Gorj şi cred că o schimbare se va produce pentru că nu mai putem continua sub presiunea şi ameninţările de până acum”, spune Moşoiu.

          Manta – bucuros că a avut dreptate

          Ultimul, dar nu cel din urmă, care se bucură de amânarea alegerilor este fostul deputat Pantelimon Manta, şi el un adversar de moarte în ultimii ani al lui Dan Morega. Tras pe linie moartă după ce a pierdut mandatul pe colegiul 2, acesta spune acum că filiala ar putea să scape definitiv de Morega dacă România va aplica legea lustraţiei, lege care mai aşteaptă doar avizul Curţii Constituţionale pentru a intra în vigoare, după ce a fost aprobată în Parlament. „Era de aşteptat ca alegerile să fie amânate pentru că Morega pierde teren pe fiecare zi, iar eu am spus-o de mult. Eu cred că el nici nu mai poate fi interimar în continuare pentru că, după statut, a avut mandat ca să organizeze aceste alegeri, nu le-a organizat şi trebuie numită o altă conducere interimară. El, de altfel, dacă se aplică legea lustraţiei, va fi printre primii lustraţi din judeţ, la funcţiile pe care le-a avut înainte de 1989. Cel mai mult mă bucur însă că nu va mai fi el partea care să îmi comunice răspunsul la contestaţiile pe care le-am depus cu privire la excluderea mea din PNL”, spune Manta.

          Motivele pentru care alegerile au fost amânate nu au fost comunicate oficial de nici un liber, însă în partid membrii organizaţiei vorbesc despre faptul că la şedinţa de alegeri ce trebuia să aibă loc la începutul lui iunie urmau să fie prezente persoane care nu aveau treabă cu liberalismul. Altfel spus, adversarii lui Morega au aflat că din cei peste 300 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană cam o treime nu aveau legătură cu organizaţiile din care provin, fiind trecuţi pe liste doar pentru a fi în sală şi a vota „cu cine trebuie”. De altfel, indirect, Dian Popescu confirmă faptul că numărul membrilor de partid nu este atât de mare pe cât spun, pe la colţuri sau prin conferinţe de presă, reprezentanţii organizaţiei. „Mie, la organizaţia municipală, mi se comunicase că avem 1400 de membri şi după ce am refăcut toată baza partidului, cu evidenţe, bob numărat, am aflat că nu avem nici 300 de oameni înscrişi cu carnet. Avem vreo 260 de membri, acesta este adevărul şi trebuie să îl spun deschis pentru a-l şti toată lumea”, spune posibilul candidat la şefia PNL Gorj.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: