Hoară, aruncat de PDL în mijlocul sindicaliştilor furioşi

Democrat-liberalul Marcel Hoară a trăit o oră de maximă tensiune în timpul protestului sindical din Capitală. Totul a început în timpul unei transmisii în direct din mini-studioul Antenei 3 amplasat în faţa Muzeului Antipa din Piaţa Victoriei, la care a participat şi Hoară. Democrat-liberalul a scăpat cu viaţă graţie poliţiştilor comunitari, dar nu înainte de a fi înjurat, îmbrâncit, lovit cu ouă şi pietre, dar şi udat cu apă.

În timpul discuţiei în direct, Hoară a fost huiduit, înjurat şi ameninţat de nemulţumiţii aflaţi în apropierea cortului Antena 3 din Piaţa Victoriei. Unii dintre ei au aruncat în PDL-ist cu monede şi chiar l-au scuipat.

Hoară a fost scos apoi din transmisia în direct, însă a devenit şi mai expus huiduielilor şi ameninţărilor celor care se aflau în apropierea zonei împrejmuite cu o bandă de plastic în care se aflau jurnaliştii şi echipa tehnică a postului de televiziune.

Ameninţau că-l linşează

Reprezentantul PDL a rămas în zona delimitată de banda de plastic, dând câteva telefoane şi făcând câţiva paşi. La un moment dat însă, unul dintre protestatari a aruncat înspre el cu un ou fiert, care s-a lovit mai întâi de echipamentele postului de ştiri, o bucată ricoşând în umărul stâng al lui Marcel Hoară şi murdărindu-i costumul.

Reprezentantul PDL a fost apoi invitat de echipa tehnică a Antenei 3 să ia loc pe una din lăzile pentru echipamente, pentru a fi mai ferit de furia nemulţumiţilor care îl înjurau necontenit.

Hoară s-a aşezat tremurând, a dat câteva telefoane, a fumat câteva ţigări şi a schimbat câteva cuvinte cu câţiva dintre angajaţii şi colaboratorii postului de televiziune, aceştia încercând în repetate rânduri să-i calmeze pe cei care-l ameninţau că o să-l linşeze.

"O «naţională» vrei, mă- Îţi dau o «naţională»- Javra dracu'!", i-a strigat unul dintre protestatari, intrigat că Hoară şi-a aprins la un moment dat o ţigară dintr-un pachet ce costă peste zece lei, făcând referire la ţigările "Naţionale", fără filtru, celebre în urmă cu zeci de ani şi cunoscute drept nişte produse foarte proaste.

Supăraţi pe pantofii lui Hoară

Cei mai mulţi îi reproşau lui Hoară prezenţele la dezbaterile televizate, însă unii s-au luat, de exemplu, şi de pantofii presupus a fi scumpi pe care-i purta.

Din discuţiile între reprezentanţii Antena 3 şi Marcel Hoară a reieşit că democrat-liberalul ar fi încercat în mai multe rânduri să cheme în ajutor reprezentanţi ai Poliţiei, ai Jandarmeriei sau bodyguarzi ai firmelor private, pentru a-l ajuta să iasă din enclava în care se afla, însă, timp de aproape o oră, nimeni nu a dat curs solicitărilor sale.

Într-un final, după circa o oră de aşteptare pe lada de echipamente a Antenei 3, un grup de circa zece poliţişti comunitari de la Sectorul 1 a format un dispozitiv şi l-a scos pe Hoară din zona delimitată în care se afla mini-studioul televiziunii. Protestatarii l-au huiduit şi au încercat să-l lovească, unul dintre ei reuşind ca peste braţele protectoare ale poliţiştilor să-i toarne lui Hoară o sticlă de apă în cap iar alţii apucând chiar să-l lovească uşor.

Adăpostit de poliţişti în Muzeul Ţăranului

Poliţiştii comunitari l-au scos însă în doar câteva secunde dintre protestatarii nemulţumiţi, care au rămas pe loc, continuându-şi scandările. Hoară a fost totuşi urmărit de câţiva jurnalişti, atrăgând astfel atenţia unui grup de tineri cu cagule făcute din glugi şi fulare, care imediat au asaltat grămada de poliţişti, lovindu-i pe aceştia cu pumnii, picioarele şi apoi chiar cu pietre.

Acest nou atac a durat mai mult decât cel al manifestanţilor, fiind în acelaşi timp mult mai dur şi mai periculos. În drumul lor către sediul Muzeului Ţăranului Român, unde l-au dus pe Hoară la adăpost, poliţiştii s-au luptat practic cu circa 20 de tineri cu fulare ce păreau suporteri ai echipelor de fotbal, ferindu-se în acelaşi timp de pietrele de mari dimensiuni care erau aruncate în direcţia lor.

Unul dintre atacatori a fost imobilizat pentru câteva secunde de un poliţist îmbrăcat în civil, însă a reuşit să scape după ce a fost salvat de colegii lui, care au intrat într-un clinci cu civilul rămas fără sprijinul colegilor săi.

Surse din Jandarmerie au explicat ulterior că tinerii erau, cel mai probabil, suporteri ai echipelor de fotbal "puşi pe scandal" şi "infiltraţi" între protestatari pentru "a crea turbulenţe", fără nicio legătură cu protestul. Reprezentanţii Jandarmeriei au spus că tinerii au atacat poliţiştii comunitari crezând că aceştia au reţinut pe cineva, fără a realiza că de fapt protejează pe cineva.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: