Morega nu mai e reales pe 5 iunie

Alegerile din PNL Gorj au fost amânate de pe data de 5 iunie la un termen nestabilit încă, decizia fiind luată ieri de conducerea centrală a partidului. Biroul Permanent Naţional a luat decizia după ce Radu Angheloiu a depus la Bucureşti „nişte sesizări”, Dan Morega susţinând că şi el a cerut amânarea pentru ca înfrângerea adversarilor săi din organizaţie să fie şi mai mare.

De ieri după-amiază încoace liberalii din judeţ bine informaţi de la nivel central nu vorbesc despre zvonul amânării alegerilor din filială. Zvonul a prins contur după ce la centru s-a decis ca în câteva judeţe alegerile să fie amânate pentru nu se ştie când. Informaţia a fost confirmată oficial cu mare greutate, purtătorul de cuvânt Ion Răuţ fiind plecat pe la Covasna pentru tratamente medicale, restul fruntaşilor filialei preferând să comenteze pe la colţuri amânarea alegerilor.

 Dan Morega spune că alegerile programate pentru perioada următoare în alte cinci filiale au fost amânate din diferite motive, cele de la Gorj urmând să se desfăşoare la o altă dată şi ca urmare a solicitării formulate de Morega. Liderul liberal menţionează însă că la sediul central al PNL au fost depuse unele sesizări de către adversari de-ai săi din organizaţie, adversari pe care Morega îi cataloghează ca fiind „lichele ce trebuiau excluse de mult din partid”. „Sigur, s-au amânat pentru că sunt nişte sesizări depuse de unii care se ţin de prostii şi care atunci când au candidat singuri în alegeri au luat 2%, eu nefiind atunci în partid să-i ajut. Am cerut şi eu amânarea pentru că, astfel, pierderea va fi şi mai mare pentru ei”, afirmă Morega.

Dă vina pe Angheloiu

Deputatul liberal declară că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, pe care în iarnă îl numea „liderul puciştilor din filială”, este cel care a depus acum sesizări la conducerea centrală a partidului, Angheloiu spunând că, deocamdată, nu face prea multe comentarii despre decizia de amânare a alegerilor din filială. „Este vorba despre nişte nereguli pe care le-a constatat şi secretarul general, domnul Stroe, atunci când a fost aici la Târgu Jiu în vizită. Când apare scrisă hârtia cu amânarea alegerilor comentez mai multe, până atunci mă abţin pentru că în politică se pot modifica radical multe lucruri de la un minut la altul. Cât despre catalogările făcute de dl Morega, acestea sunt în nota sa obişnuită şi eu nu mă cobor în această mocirlă”, afirmă Angheloiu.

Deputatul Dan Morega declară că data viitoarelor alegeri va fi stabilită în Consiliul Naţional Executiv al partidului, el fiind până acum unul dintre cei trei membri ai PNL Gorj care şi-au anunţat candidatura la şefia filialei. Ceilalţi doi contracandidaţi sunt consilierul judeţean Gheorghe Orzan, susţinut de Radu Angheloiu, şi şefa organizaţiei din comuna Prigoria, Iuliana Iliescu, medic de familie în localitatea respectivă.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: