Morega: Opriţi ascensiunea mafiei sindicale nebune!

Fostul deputat Dan Ilie Morega a susţinut ieri o conferinţă de presă din calitatea sa de consultant al sindicatelor lui Constantin Creţan, dar şi de trimis al minerilor. Morega a făcut o serie de acuzaţii grave la adresa liderului Federaţiei Mine Energie, Marin Condescu. Cel din urmă a anunţat că va organiza „acţiuni de luptă sindicală” dacă conducerea CE Oltenia nu va semna un contract colectiv de muncă favorabil angajaţilor. Morega i-a transmis directorului general Laurenţiu Ciurel că nu este singur şi a făcut un apel la guvernanţi să pună punct „crimei organizate sindicale“. Fostul deputat a mai spus că abia aşteaptă greva lui Condescu, despre care zice că nu are susţinerea minerilor.

Morega şi-a început conferinţa de presă felicitând presa locală: „Felicit Gorj Exclusiv, Gorj Domino, felicit şi televiziune RTV, Gorj TV, Antena şi altele care au început să mişte în sensul pozitiv cu gorjeni, nu cu mafia“.

Fostul deputat speră că miniştrii Varujan Vosganian şi Constantin Niţă să intervină şi să aplaneze conflictul de la Complexul Energetic Oltenia. „Domnule premier, domnului ministru Varujan Vosganian şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, opriţi ascensiunea mafiei sindicale nebune, a caracatiţei din minerit şi energia Gorjului de la Complexul Energetic Oltenia conduse de Condescu. Sprijiniţi conducerea CEO să scoată complexul energetic mineritul şi energia din ghearele acestui grup infracţional“, a declarat Morega.

Morega: Ciurele, nu eşti singur!

Dan Ilie Morega l-a compătimit pe Laurenţiu Ciurel care, fără ajutor, nu va reuşi să-şi facă o echipă profesionistă. „Directorul general Ciurel, care vrea să-şi facă o echipă, iar acest golan vrea să blocheze formarea unei echipe cinstite, profesioniste şi corecte şi să-şi infiltreze sindicaliştii în conducere. Director de resurse umane ca să controleze toate resursele umane domnul Condescu, directori de exploatări ca să controleze exploatările miniere şi să facă contracte cu ele. Fie firmele sindicatelor care au făcut contractele prin negocieri directe, fie ei sindicalişti asociaţi între ei“, a continuat Morega.

Mai mult, acesta îi transmite lui Ciurel că nu este singur. „Ciurele, nu eşti singur, oameni de bună credinţă şi primul ministru şi administraţia centrală, dar şi presa locală şi centrală împreună cu alţi specialişti din Gorj vor să scoată din ghearele mafiei CEO şi să-l redea gorjenilor“, a spus acesta. Dar, Ciurel nu răspunde, iar Morega îl sfătuieşte să colaboreze: „Mi se pare extrem de nefiresc ca din cele 58 de sporuri, am citit în presă, pentru că domnul Ciurel e scump la vedere şi la discuţii, îi spun să coopereze cu cei care trebuie, 14 sporuri le-ar da jos. Păi rămân 44, păi unde mai găsiţi într-o ţară europeană atâtea sporuri“, se întreabă acesta.

Acuză sindicaliştii de corupţie

Sindicaliştii sunt acuzaţi că au firme cu ajutorul cărora au fraudat Complexul Energetic Oltenia. „Sindicaliştii au realizat firme, în afară de cele ale sindicatelor, care împreună cu ale sindicatelor au încheiat contracte cu complexurile şi exploatările de milioane de euro, de lucrări fictive. Aceste lucrări sunt efectuate de oameni care sunt plătiţi de sucursala minieră. Un milion de euro a semnat numai cu Rovinari, cică serviciu de colectare role, din trei fac două şi apoi le vând la CEO prin Olservmin, încărcare-descărcare piese schimb, fier vechi. Salariaţii strâng, nu ei“, a spus Morega, cerând totodată ca „toţi care au escrocat companiile de stat să fie daţi afară“.

Acesta mai spune că mai mulţi lideri şi-au angajat neamurile. „În zeci de locuri de muncă au fost angajaţi membrii familiilor, tată, fiu, fiică, noră, ginere, în detrimentul celor care absolvit facultăţi de profil. Eugen Iovan- el, nevasta, fiul, cerea şi post de conducere lui fiu-său. E inadmisibil aşa ceva. Adrian Marciuc de la Jilţ, Marin Golea, Dumitru Pârvulescu, majoritatea“, a mai spus Morega.

SUPĂRARE

Supărarea lui Dan Ilie Morega nu are nicio legătură cu necazurile minerilor şi energeticienilor, ci cu faptul că principalul său protejat, Ion Răuţ, ar putea fi schimbat din funcţia cheie de director Resurse Umane.

„Abia aştept greva. O să fie scos (n.red-Marin Condescu) precum şobolanul din murături. Jandarmeria să fie pe fază ca să-l salveze“.

Dan Ilie Morega

„Aşteptăm greva, să vedem ce invocă pentru că la salariile oamenilor nu s-a umblat“.

Dan Ilie Morega

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: