Greii USL au venit la Târgu Jiu, dar au uitat să prezinte strategia energetică

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, au fost vineri în vizită la Târgu Jiu. Aceştia veniseră să prezinte strategia energetică a României într-un guvern USL. Liderii s-au luat cu declaraţiile politice, s-au umplut de complimente şi au uitat de strategie.

Liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, împreună cu alţi membri marcanţi ai partidelor au fost vineri la Târgu Jiu pentru a prezenta strategia energetică. Cert este că participaţii la eveniment au plecat fără vreo idee salvatoare a sistemului energetic. În sală rulau slide-uri cu „strategia“ iar pesediştii şi peneliştii se „gâdilau“ cu diverse complimente şi rosteau discursuri politice. Interesant este că la întâlnire nu au venit primari, deşi fuseseră convocaţi, şi nici sindicalişti din minerit sau energie.

Sprijină ideile PDL

Prezentarea a debutat strâmb, cu un schimb de replici acide între liberalul Varujan Vosganian şi pesedistul Iulian Iancu, ambii fondatori ai strategiei. Nemulţumirea lui Vosganian a pornit de la faptul că deputatul PSD Iulian Iancu a ţinut să reamintească publicului noţiuni legate de eficienţa energetică, noţiuni deja prezentate de Varujan Vosganian. ”S-a mai vorbit o dată despre asta domnule, cu câteva momente înainte”, i-a amintit prompt Vosganian. ”Este posibil, vreau totuşi să spun câteva cuvinte”, a răspuns Iancu. Aceasta nu este singura problemă din discursurile USL. Spre exemplu, Vosganian nu este de acord cu managerii privaţi în timp ce preşedintele PSD sprijină iniţiativa. ”Noi nu suntem de acord cu privatizarea în acest moment pentru că s-a dovedit că un stat responsabil în Europa își deține controlul asupra energiei. Deci noi spunem da managementului nepolitic și categoric nu privatizării acestuia”, a declarat Victor Ponta.

Una peste alta, USL este de acord cu actuala reorganizare făcută de guvernul Boc, prin înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii a Camerei Deputaţilor, a adus şi argument: aici sunt cele mai mari rezerve de cărbune. Aceştia mai promit că vor fi păstrate locurile de muncă şi că vor creşte producţia cu 20 la sută. Companiile din Gorj abia mai fac faţă cererilor de cărbune, producţia crescând oricum foarte mult, mai ales din pricina secetei.

Strategie politică

Nu numai că lansarea strategiei energetice a lipsit, dar Victor Ponta a recunoscut că a transformat dezbaterea într-un eveniment politic. ”Cu riscul de a transforma această lansare într-un eveniment politic vreau să spun că noi suntem alternativa la actuala guvernare iar atunci când vom fi la putere vom avea multe persoane de pedepsit. Noi suntem cei care vom salva România din ghearele actualului guvern”, a declarat Victor Ponta spunând despre Crin Antonescu că este viitorul președinte al României. Acesta nu a putut să nu aibă un atac la adresa preşedintelui Băsescu. ”Traian Băsescu vrea să vândă tot, vrea să vândă Turceni, Rovinari, CFR, Tarom să vândă tot. De ce- Pentru că numai în felul acesta va mai fi ţinut în funcţie de către cei cărora le va vinde toate aceste companii, va mai fi ţinut în funcţie încă un an sau doi, şi va fi sprijinit în continuare să mai stea puţin până vinde tot", a comentat Victor Ponta declaraţiile recente ale şefului statului.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: