Morega şi Mihuţescu, în faţa instanţei supreme

Zi grea pentru deputatul UNPR Dan Morega, dar şi pentru primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, precum şi pentru trei angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, în frunte cu directorul instituţiei, Teodor Popescu.

Aceştia, cinci la număr, trebuie să se prezinte azi la primul termen din recursul înaintat la sentinţa pronunţată la sfârşitul primăverii de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul urmând să se reia acum tot la instanţa supremă, dar la completul format din cinci magistraţi.

Dosarul a fost instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie, iar sentinţa din luna mai i-a adus deputatului o condamnare de trei ani cu suspendare, edilul din Baia de Fier şi şeful SGA Gorj primind câte un an cu suspendare, la fel ca şi Constantin Vlădăşel, de la SGA, cel de-al cincilea inculpat, Ion Popescu Orodel, primind şi el o jumătate de an, fără să execute însă pedeapsa.

Toţi au fost acuzaţi de fapte de corupţie, Morega fiind interceptat telefonic în timp ce îi cerea lui Teodor Popescu să anuleze o amendă pe care un subordonat al său o aplicase primarului din Baia de Fier. Deputatul a menţionat că i-a cerut şefului SGA doar să analizeze situaţia creată pe considerentul că cel care a dat amenda nu avea acest drept şi, ca urmare, sancţiunea era nulă, iar salariatul respectiv a comis un abuz. Lucrurile au luat însă o altă întorsătură, ulterior procurorii anticorupţie extinzând cercetările şi acuzându-l pe parlamentar de faptul că atunci când era în fruntea PNL Gorj le-a cerut şefilor de instituţii publice să contribuie cu bani pentru achiziţia de rechizite şcolare distribuite în numele partidului.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: