Copilotul Ponta, sponsorizat cu cinci miliarde de „Regele asfaltului“

Presa centrală a dezvăluit ieri că Dorinel Umbrărescu, unul dintre "Regii Asfaltului", a plătit integral maşina de curse cu care deputatul de Gorj Victor Ponta a concurat în Campionatul Naţional de Raliuri. Cadoul a fost dat în schimbul unor servicii de publicitate care nu au fost efectuate niciodată. Depistat de presă, copilotul Ponta se declară surprins şi cere arestarea pilotului, dacă a făcut vreo ilegalitate.

Şi lui Victor Ponta, preşedintele PSD, îi plac cadourile de la marii milionari ai României care dau târcoale statului şi bugetului public, a dezvăluit „Evenimentul zilei“. Umbrărescu a virat 502.000 de lei în beneficiul şefului PSD, pentru ca acesta să poată concura în Raliul României şi în sezonul 2009.

Fără Umbrărescu, Victor Ponta nu şi-ar fi putut demonstra talentele de copilot, "Regele Asfaltului" cumpărând efectiv maşina de concurs – un Renault Clio RS3, special preparat pentru competiţii. O asemenea maşină costă enorm, echipajele având nevoie de sponsori extrem de generoşi. Iar Victor Ponta şi pilotul Edwin Keleti l-au găsit în persoana "Regelui Asfaltului" Dorinel Umbrărescu.
Afacerea Ponta-Keleti-Umbrărescu a fost descoperită de Garda Financiară din Bacău. Asfaltatorul a acordat în 2009 o sponsorizare firmei Automedia SRL din Cluj Napoca, ce aparţine coechipierului lui Ponta, Edwin Keleti. Prin contract, Umbrărescu a facturat contravaloarea maşinii de raliu, iar Keleti se obliga să ofere servicii de publicitate, fiind un barter obişnuit. De fapt, procedura era următoarea: între Umbrărescu şi firma pilotului clujean existau două contracte în oglindă – unul de vânzare-cumpărare a maşinii şi unul de publicitate. În aceeaşi zi în care "Regele Asfaltului" emitea factura cu rata maşinii, Edwin Keleti emitea o altă factură cu valoarea serviciilor de publicitate. Facturile avea exact aceeaşi sumă trecută, compensându-se. În total, s-au plimbat chitanţe în valoare de 502.866 lei.

Copilotul Ponta cere arestarea pilotului... pentru sponsorizări ilegale

Firma lui Edwin Keleti n-a făcut niciodată publicitate companiilor lui Dorinel Umbrărescu, fapt sesizat de Garda Financiară Bacău. Pe maşina de curse cumpărată de "Regele Asfaltului" şi folosită în competiţii de cuplul Ponta-Keleti nu este inscripţionat numele niciunei firme aparţinând lui Umbrărescu.
În concluzie, maşina de 100.000 de euro (fără TVA) a rămas un cadou din partea lui Dorinel Umbrărescu pentru talentatul echipaj de raliuri Victor Ponta-Edwin Keleti. Întrebat cum explică sponsorizarea primită de la "Regele Asfaltului", Keleti a expediat repede convorbirea: "Vă mulţumesc pentru interes. Momentan nu am nimic de declarat. O zi bună". Victor Ponta a rămas blocat când EVZ l-a întrebat de contractul cu Umbrărescu.. "Sunt întrebări lipsite de inteligenţă. Copiloţii pot participa cu orice pilot, deci nu este partenerul meu. Arestaţi-l voi, de la Evenimentul zilei, pe Keleti dacă a făcut ceva ilegal". În final, a trecut la ameninţări: "Aveţi grijă ce scrieţi, voi cei de la Evenimentul zilei, pentru că sunt deja în proces cu ziarul şi o să mă bucur să-mi fac campania electorală din banii ziarului".


CINE E UMBRĂRESCU

Dorinel Umbrărescu este regele neîncoronat al afacerilor cu statul în domeniul infrastructurii rutiere. În acest an, firmele lui Umbrărescu, Tehnostrade şi Spedition UMB au câştigat licitaţia pentru repararea unor drumuri judeţene şi locale din judeţele Suceava şi Botoşani. Preţul 551 milioane lei. În 2011, firmele lui Umbrărescu a câştigat lucrări în zona Sighetul Marmaţiei – 136 milioane lei, modernizarea DN 24 – 225 milioane de lei.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: