Morega şi Păcuraru au spus judecătorilor că nu se cunosc bine

Deputatul de Gorj, liberalul Dan Ilie Morega, şi fostul ministru al muncii, Paul Păcuraru, au depus ieri mărturie în procesul de corupţie pe care îl au pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dosarul, deschis în baza interceptării unei convorbiri telefonice pe care Morega a avut-o în vara lui 2007 cu Păcuraru, a fost instrumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Liderul PNL Gorj, fost membru în Consiliul de Administraţie sau în Adunarea Generală a Acţionarilor, după caz, la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, cele la care fiul lui Păcuraru a câştigat licitaţii pentru nişte cursuri de pregătire şi perfecţionare a personalului. În acea perioadă, Morega discuta cu Păcuraru despre posibila numire a lui George Romanescu la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, instituţia neavând o conducere stabilă în ultimii ani.

În declaraţiile date ieri în faţa magistraţilor, Morega a menţionat că nu a favorizat în nici un fel firma lui Mihnea Păcuraru, fiul fostului ministru. "Am aflat de la alţii că fiul lui Paul Păcuraru a fost pe acolo prin Gorj, şi atunci l-am sunat şi l-am întrebat pe Paul Păcuraru de ce nu m-a anunţat că vine, pentru că doream să-i ofer cazare", a menţionat Morega. Deputatul a spus şi că a avut doar relaţii „de serviciu” cu fostul ministru al muncii, menţionând că îl cunoaşte de 5-6 ani, din interiorul partidului.

Paul Păcuraru a vorbit şi el ieri pentru prima dată despre acest dosar, la DNA el preferând să nu răspundă la întrebări. "Nu am vrut să dau nicio declaraţie la DNA pentru că am fost informat că procurorii răstălmăcesc cele declarate de martori. Pe Morega îl cunosc din anul 2004 când am răspuns de PNL Gorj, în calitatea mea de membru al conducerii centrale a partidului. Nu avem o relaţie apropiată, nu suntem prieteni, ci doar colegi de partid. Legat de numele fiului meu nu pot să vă spun decât că eu l-am trimis la Morega pentru că acesta este lector universitar, iar fiul meu avea nevoie de lectori care să predea la cursurile de formare ce se ţineau la societatea pe care o are. Astfel s-ar fi economisit bani buni pentru că nu mai erau pierderi cu cazarea şi masa lectorilor. Dan Ilie Morega îl putea ajuta în acest sens, el fiind lector", le-a arătat Păcuraru judecătorilor.

Următorul termen în acest proces a fost fixat pentru 28 aprilie, atunci urmând să răspundă întrebărilor puse de magistraţi primii martori din dosar.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: