Prefectura Gorj l-a tratat pe ministrul Muncii cu suc expirat

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a fost primit la Târgu Jiu cu sucuri şi apă minerală expirate. Cei care au observat că răcoritoarele au expirat de pe 18 martie au fost jurnaliştii care au simţit că sucul are un gust ciudat. Prefectul Liviu Andrei a declarat că important este că nu s-a îmbolnăvit nimeni. „Nu s-a îmbolnăvit nimeni, asta contează cel mai mult, eu chiar am întrebat două persoane dacă doresc să le duc la spital la analize şi au refuzat, spunând că mai degrabă ar prefera sticlele de suc pentru acasă”, a mai spus Andrei.

Întâlnirea cu pricina a avut loc chiar în Instituţia Prefectului, unde jurnaliştii au constatat că apa minerală şi sucurile erau expirate de 10 zile. Directorii instituţiilor deconcentrate care au băut suc sau apă nu au avut reacţii secundare, însă toată lumea a catalogat incidentul ca fiind „jenant“.

Băuturile fuseseră cumpărate cu o zi înainte de venirea ministrului.  Reprezentanţii Prefecturii spun că în baxul cu sucuri au fost „presărate“ şi câteva sticle expirate. „Probabil că în baxuri au fost puse şi sticle expirate, noi nu aveam de unde să ştim. Vă daţi seama că nu doream  să se întâmple asta. Ne-am uitat şi nu toate răcoritoarele aveau termenul de valabilitate expirat, numai o parte din ele“, a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Gorj, Alina Iordăchescu.

Ministrul Muncii a glumit pe această temă

Mihai Şeitan a aflat de la ziarişti că răcoritoarele sunt expirate. Nu s-a supărat glumind pe această temă precizând că nu este de la Protecţia Consumatorilor. „Nu ştiam că sunt expirate. Am băut apă minerală. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu sunt de la Protecţia Consumatorului“, a declarat ministrul Şeitan. Şi şefa de la Protecţia Consumatorului Mihaela Răducan era acolo însă nu a verificat eticheta, aşa cum îndrumă oamenii să facă. „Am auzit vorbindu-se în sală că sunt expirate. O să luăm măsuri şi vom verifica ce s-a întâmplat. O să mergem la firma distribuitoare şi vom face verificări. Sancţiuni vor fi cu siguranţă“, a declarat Mihaela Răducan.  

Şi directorii instituţiilor deconcentrate au băut din sticlele cu suc sau apă, dar şi şeful Baroului Gorj, Ştefan Moţăţăianu. „Nu ştiam că sunt expirate. Am băut şi eu suc, dar nu mi-am dat seama. Oricum nu mi se pare normal să se întâmple aşa ceva. Suntem aici totuşi oameni importanţi“, a declarat Moţăţăianu. Prefectul judeţului Gorj spune că s-a  mai întâmplat aşa ceva, de obicei fiind atenţi la protocol.  „Nu ştiu ce s-a întâmplat. O să trag la răspundere administratorul care s-a ocupat de protocol“, a declarat prefectul.

Prefectul: Nu s-a îmbolnăvit nimeni

„Nu s-a întâmplat nimic grav, nimeni nu a avut probleme de sănătate, asta contează. Eu am verificat personal baxurile cu apă şi sucuri şi am văzut că printre cele cu termen de valabilitate erau şi unele care expiraseră de câteva zile. Erau puţine la număr şi nu cred că e vina noastră pentru cum sunt puse sticlele în baxuri. Nu ştiu dacă stă cineva să verifice sticlă cu sticlă“, afirmă Andrei.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: