Caracatiţa pesedistului Voicu are tentacule în Gorj

Un om de afaceri gorjean a fost folosit de senatorul PSD Cătălin Voicu în vederea acoperirii traficului de influenţă făcut de acesta în favoarea lui Costel Căşuneanu. Radu Dan Floarea este patronul SC Tech Safety Târgu Jiu şi fin al deja celebrului senator Cătălin Voicu.

Procurorii DNA susţin în referatul trimis parlamentului că Dan Floarea a fost folosit de Voicu drept paravan. Astfel, Voicu s-ar fi înţeles cu Floarea să poarte discuţii telefonice din care să rezulte că el este omul de afaceri în numele căruia s-a împrumutat de la Căşuneanu. În acel moment, Voicu ar fi ştiut că telefonul îi este interceptat şi ar fi încercat să preconstituie probe în favoarea sa.

Ultima stenogramă din cazul Voicu apărută în presă face referire la omul de afaceri Dan Radu Floarea din Târgu Jiu, care este finul senatorului PSD, pentru care Direcţia Naţională Anticorupţie cere acum arestarea preventivă. Voicu a discutat cu finul său din Târgu Jiu despre o modalitate de restituire a unei sume de 200.000 de euro către omul de afaceri Dorel Căşuneanu, bani despre care procurorii susţin că ar fi, de fapt, o şpagă pentru un magistrat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În stenograma apărută acum în presă, Cătălin Voicu îi cere lui Dan Radu Floarea să restituie cei 200.000 de euro până la sfârşitul lui 2009, discuţia înregistrată de DNA purtându-se pe 21 decembrie, la 10 zile după ce senatorul le spusese procurorilor că beneficiase de un singur împrumut de la Căşuneanu. Dan Radu Floarea se angajează în faţa naşului său să restituie împrumutul cât mai repede, Voicu dând de înţeles în convorbirea telefonică de faptul că finul ar fi avut nevoie de acei bani pentru a executa o lucrare la campusul universitar din Târgu Jiu.

Gorun zice că nu e vorba de campusul lui

Rectorul Adrian Gorun declară că nu îl cunoaşte pe Dan Radu Florea, dar dă asigurări că firma acestuia nu execută nici un fel de lucrări la Târgu Jiu, pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi“. Acesta spune că licitaţia pentru lucrările respective s-a ţinut acum doi ani, iar câştigătoare a fost o firmă de prin Piteşti, al cărei nume nici nu-l ştie exact. „Nu ştiu ce apare în această stenogramă pentru că nu am văzut-o, dar la Universitate acest domn nu are lucrări, cel puţin după ştiinţa mea. Poate doar dacă o fi fiind subcontractant, dar nu cred. Mult mai posibil este ca firma dumnealui să execute un campus, dar nu la Târgu Jiu, ci la Peştişani, pentru că acolo se construieşte un campus şcolar, nu universitar, şi ştiu că nu sunt bani”, spune rectorul UCB.

Afacerile lui Radu Dan Floarea

Trafic de influenţă. "În perioada 2005-2006, urmare cointeresării lui Viorel Hrebenciuc, Petru Andronache şi Coroiu Nicolae (foşti directori în cadrul SC ELECTRICA SA), Cătălin Voicu a sprijinit SC TECH SAFETY SA Târgu Jiu (aparţinând relaţiei sale apropiate, omul de afaceri Radu Dan Floarea, să introducă în stocurile SC ELECTRICA SA importante cantităţi de echipamente contrafăcute, supraevaluate şi de o calitate sub standarde specifice, prin falsificarea documentelor de provenienţă. Prin eliberarea dispoziţiilor de achiziţie a echipamentelor menţionate şi constituirea de stocuri fictive s-a creat un prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Ulterior, prin intervenţiile sale, Cătălin Voicu a reuşit deturnarea cercetărilor penale pe unele aspecte colaterale, astfel încât nici administratorii SC TECH SAFETY SA şi nici conducerea din perioada respectivă a SC ELECTRICA SA să nu fie incluşi în investigaţiile declanşate".

Sursa: badeadan.blogspot.com

"Cătalin Voicu: Unde esti, domnu' fin?

Radu Dan Floarea: Să trăiţi! Acu ieşii de la spital. Am avut un puseu de tensiune si statui la perfuzii. Îmi cer scuze ca nu avusei telefonul.

Catalin Voicu: Mai omule...

Radu Dan Floarea: Am zis că mor...

....
Catalin Voicu: Da' unde eşti- Când ne vedem-

Radu Dan Floarea: Asta seara sau mâine cel târziu.

Catalin Voicu: Mai omule...mai omule, trebuie neapărat sa ii dai banii omului ala inapoi. E vorba de domnul

Căşuneanu.
Radu Dan Floarea: Da.

Catalin Voicu: Şi asa am o mie de probleme, înţelegi, de la chestia asta.

Radu Dan Floarea: Oricum pana la sfârşitul anului e rezolvata.

Catalin Voicu: Pai eu aşa i-am promis, ca-i dam pana la sfârşitul anului, domne!

Radu Dan Floarea: O rezolvam pana la sfârşitul anului.

Catalin Voicu: Am rugamintea: vino azi, vino azi la Bucureşti, ca sa vedem exact cand crezi ca poti sa-i dai

banii pentru ca vreau neaparat sa gasim o formula sa te prezinti sa-i dai banii, intelegi, omului.

Radu Dan Floarea: Am inteles, ori astă-seara, da-s slăbit, asta seara ori maine dimineata sunt aici.
Catalin Voicu: Bine, ai grija... Bun. Deci rugămintea care o am: fa-ti toate socotelile si da-i omului banii inapoi pana la sfârşitul anului.

Radu Dan Floarea: Da, da.

Catalin Voicu: Ca eu, in ce ma priveste, ma lupt si voi demonstra ce am de demonstrat, ca n-am nicio legatura cu povestea asta, pentru ca...da' omului trebuie sa-i dai banii ca eu asa i-am promis, pana la sfarsitul anului.

Radu Dan Floarea: Am inteles, am inteles, ne tinem de cuvant.

Catalin Voicu: Te incadrezi, nu- Pana la sfarsitul anului-

Radu Dan Floarea: Da, ne incadram pana la sfarsit. Ne incadram.

Catalin Voicu: Bine, ca eu nici nu am voie sa iau legatura cu el acum. Nici nu stiu cum. Va trebui sa te duci tu personal sa ii duci. Nu stiu, ne mai gandim, ne punem de acord aci sau prin avocat. Sa vedem ca trebuie sa...
Radu Dan Floarea: Prin avocat, prin avocat, datoria e clara, asta-i datoria si...domne banii.

Catalin Voicu: E in regula. Bine. Hai, te astept!"

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: