Morega – dispus să renunţe la şefia PNL Gorj !!!

Decizia de a ieşi la rampă şi a susţine o eventuală candidatură a tandemului Crin Antonescu-Ludovic Orban la şefia PNL, i-a atras liderului de la Gorj primele critici din partea mai vechiului său „coleg” Bogdan Olteanu. Fostul şef al Camerei Deputaţilor l-a arătat cu degetul pe Dan Ilie Morega pe blogul său, susţinând că nu este el cel mai în măsură să facă asemenea propuneri, motiv pentru care liberalul şef din judeţ spune acum că va demisiona din fruntea organizaţiei dacă după Congresul de luna viitoare în conducerea PNL vor mai exista persoane de genul lui Olteanu.

Şeful liberalilor gorjeni a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că, la viitorul congres, va susţine un tandem format din Crin Antonescu şi Ludovic Orban, ulterior, Bogdan Olteanu comentând pe pagina sa de internet afirmaţia lui Morega. "Dacă lideri liberali spun că Tăriceanu e un conducător consumat, că Orban a fost un ministru rău sau că Antonescu a lipsit de la şedinţele Camerei, riscăm să-i convingem de asta pe alegătorii noştri. Iar dacă judecăţile de valoare şi propunerile de lideri ai partidului le va face, în continuare, alde Morega, s-ar putea să-i convingem de contrariu pe aceiaşi alegători ai noştri, care nu fac parte din acelaşi segment cu domnul menţionat, oricum am desena segmentul", preciza pe blogul său Bogdan Olteanu.

Dan Ilie Morega consideră însă că el este mult mai în măsură să îşi spună părerea despre activitatea partidului atâta timp cât la alegerile din 30 noiembrie a obţinut mult mai multe voturi decât Bogdan Olteanu. Liderul PNL Gorj susţine că tocmai din această cauză va prefera să rămână simplu membru de partid după Congresul din 21 martie, dacă Olteanu se va regăsi în structurile de conducere ale partidului. „Voi prefera să rămân simplu membru de partid dacă Bogdan Olteanu şi ceilalţi băieţi deştepţi de la Bucureşti s vor regăsi în structurile de conducere ale PNL. Nu voi putea sluji partidul într-o astfel de conjunctură, mai ales că Olteanu şi alţii care au fost în fruntea partidului când am fost la guvernare nu ne-au ajutat să rezolvăm problemele din judeţe. Părerile liderilor din teritoriu nu-i interesau pe cei de la centru, iar asta s-a văzut la alegeri. Eu am fost primul la mine în colegiu, iar Olteanu, care a avut o prezenţă media deosebită ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, de abia a prins mandat de deputat. Cred că sunt mai în măsură decât el să îmi dau cu părerea despre viaţa politică în PNL”, declară Morega.

Morega – Olteanu e băiat de bani gata

Disputa dintre şeful PNL Gorj şi Bogdan Olteanu este veche de vreo câţiva ani, după ce fostul şef al Camerei Deputaţilor a venit la Târgu Jiu şi a participat la un simpozion organizat de Universitatea Constantin Brâncuşi (condusă de Adrian Gorun). Olteanu a refuzat atunci să mai meargă şi la o întâlnire cu aleşii PNL din judeţ, deşi Morega pregătise o asemenea şedinţă. Liberalul şef din Gorj nu uită acel episod, mai ales că, ulterior, Bogdan Olteanu l-a „împuns” public ori de câte ori a avut ocazia, reproşându-i inclusiv trecutul de dinainte de 1989. Morega vine acum şi spune că lui nu-i este ruşine cu trecutul său şi afirmă că Olteanu are origini mult mai comuniste decât ale sale. „Ar fi trebuit să-l acţionez eu în judecată încă de când a pus problema colaborării mele cu fosta Securitate. Am dovada de la CNSAS că nu am avut nicio legătură cu organele de represiune. Din contră, toată lumea ştie acum că bunica lui Bogdan Olteanu a fost kominternistă, asta în timp ce bunicul meu a fost arestat pentru că era liberal, iar bunica era ţărănistă. Şi, apoi, nu înţeleg care-i vina mea că am fost primit în singurul partid care exista în 1968 şi care m-a făcut membru pentru că am luat locul întâi la transmisiuni în cadrul armatei a doua- Ştie toată lumea că am avut realizări şi înainte de 1989 şi după, în timp ce de Olteanu s-a legat un grup mic, dictatorial, care a făcut din PNL ce a dorit. De asta este nevoie de Congres pe 21 martie, să schimbăm ceva în acest partid”, spune liberalul şef de la Gorj.

Demisia de la şefia filialei

Dan Ilie Morega duce însă războiul cu Olteanu şi mai departe şi spune că îi prevede acestuia un viitor „luminos” în PNL, mai ales după congresul de luna viitoare. Acesta nu ezită să spună că, în perioada de guvernare, partidul a fost transformat într-un SRL, deşi menirea liberalilor ar fi trebuit să fie alta. Morega nu-i nominalizează pe cei de la PSD, dar vorbeşte despre ei ca fiind marii câştigători ai perioadei în care partidul său a fost la putere, lucru pe care liderul de la Gorj nici nu vroia să-l audă până acum câteva luni. „La cum au stat lucrurile în ultima perioadă a guvernării, partidul trebuia înregistrat la Registrul Comerţului, nu la Tribunal, pentru că a devenit un SRL aflat la dispoziţia lui Bogdan Olteanu şi a unor băieţi deştepţi din preajma sa. Nu îi interesa pe ei ce probleme sunt în teritoriu, iar faptul că le-am spus aceste lucruri i-au deranjat enorm. În Delegaţia Permanentă dicta el şi 12-13 organizaţii mai mari. Restul nu mai conta. Judecăţile lui de valoare, emise acum, sunt menite să stârnească doar confuzie pentru că, de fapt, la vot noi am fost cei apreciaţi pozitiv. Eu şi alţi colegi din ţară care am muncit pentru acest partid am fost câştigători în colegii. Noi am fost votaţi de alegători, nu am primit voturi la mâna a treia aşa cum s-a întâmplat cu Bogdan Olteanu. Dacă el şi băieţii deştepţi din preajma sa ne-ar fi ajutată să rezolvăm şi mai mult problemele oamenilor cu siguranţă şi noi am fi avut un scor mai bun. De aceea spun, că, dacă după Congres, Olteanu mai este în fruntea partidului, indiferent de funcţia pe care o deţine, demisionez eu din fruntea PNL Gorj. O să-l las pe el şi pe prietenul lui Pantelimon Manta să conducă şi să facă filiala jucăria lui personală. Amândoi şi-au arătat valoarea la alegeri, au luat procente cam asemănătoare şi atunci, eu ce să mai caut alături de ei- Viitorul lui este alături de Tuşa (numele soţiei) la mătuşa”, aruncă mănuşa Morega.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: