Mormânt profanat pentru bani şi bijuterii inexistente

Descoperire șocantă făcută la Copăcioasa, în comuna Scoarța, de băiatul unui localnic mort și îngropat aici în toamna anului trecut. Cavoul în care se află mormântul lui Marcel Drăgan și al ginerelui acestuia a fost spart, la propriu, săptămâna trecută, hoții căutând, cel mai probabil, bani și bijuterii pe care însă răposatul nu le-a avut cu el pentru că nu le avea nici în timpul vieții. Hoții sunt însă căutați de polițiști pentru că au furat și în biserică, ei luând de acolo cuțitul de tăiat anafura la Paști, dar și lingurița de împărtășanie, pe care au și pierdut-o în mormântul jefuit.

Cavoul lui Marcel Drăgan este situat „în față” în cimitirul de la Copăcioasa, nu departe de biserică, însă asta nu i-a împiedicat pe hoți să acționeze nestingheriți. Știau că familia celui care a fost în timpul vieții marinar în portul de la Drobeta Turnu Severin locuiește în continuare la Mehedinți, neavând cine să îi deranjeze din „lucrare”. „Opera” lor a fost descoperită duminică de fiul celui mort, care a venit să aprindă lumânări la cimitir la căpătâiul părintelui său, ocazie cu care  a făcut macabra descoperire.

„Ginerele meu e îngropat acolo cu soțul meu, iar băiatul când a venit de la Severin a zis să meargă și la cimitir să le aprindă o lumânare. Acolo însă a văzut lacătul spart și umblat la rândul de cărămizi de la gineri-miu. El a sunat la Poliție, ne-a spus și nouă, după care s-a uitat mai atent la ce era acolo. Cei care au intrat acolo au deschis capacul la sicriu cu o cărămidă, i-au tras o mână de pe piept și l-au căutat prin buzunare. Nu au găsit nimic pentru că nu avea nimic cu el. Verigheta știu că și-a vândut-o când avea copilul în facultate ca să îl poată ajuta”, spune Veronica Ocheșel, soacra răposatului.

Răzbunare?

În condițiile în care mai toată lumea din sat știa că fostul marinar nu avea bani sau bijuterii cu el în mormânt, pentru rude mai rămâne o singură explicație plauzibilă pentru cele întâmplate. Oamenii cred că cineva ar fi putut să facă o glumă proastă sau să se răzbune pentru o ceartă mai veche avută cu Drăgan. „Gineri-miu ăsta era mai palavragiu și se mai certa cu vecinii. Cum bani și aur nu avea cu el, poate să fi fost cineva care din multă, multă răutate să se fi răzbunat pe el acum și să îi fi spart groapa. Dar vedeți că a furat și din biserica lingurița și cuțitul și asta nu mi-o mai explic”, spune soacra celui decedat.

Prin sat toți sătenii sunt convinși că doar tineri din localitate ar fi putut să facă o asemenea grozăvie, fiind greu de crezut că ar fi venit altcineva din alt sat pentru a sparge un mormânt din care nu avea ce să fure. „Ce să aibă cu mortul? Nu ne mai rabdă Dumnezeu de atâtea prostii. Nu știu cine ar fi putut face așa ceva, poate niște tineri din ăștia drogați sau beți, că la muncă nu se duc. Poate îi trăznește Dumnezeu și atunci îi aflăm și noi”, spunea ieri o bătrână din Copăcioasa.

Anchetă

Până când Dumnezeu le va da enoriașilor din Copăcioasa vreun semn în direcția dorită de ei mai poate trece multă vreme, polițiștii fiind cei care încearcă să dea acum de urma profanatorilor. Ei au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru profanare de morminte, cercetările presupunând inclusiv o percheziție corporală pe care au fost nevoiți să o facă duminică seara mortului al cărui mormânt a fost profanat. Un criminalist a trebuit să intre în mormânt și să identifice toate bunurile pe care răposatul le avea în sicriu cu el, rudele fiind cele care, după aceea, au spus că nu au dispărut bani sau bijuterii din cavou întrucât acestea nu au existat, hoții dând spargerea degeaba.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: