„Moroiu” a scăpat de controlul judiciar. A primit înapoi cauţiunea!

Omul de afaceri Aurel Popescu, din Glogova, reţinut 24 de ore la începutul anului şi plasat apoi sub control judiciar cu cauţiune de 100.000 de lei, a scăpat de măsurile preventive luate în cazul său.

Omul de afaceri este anchetat în continuare în dosarul de evaziune fiscală care l-a adus pentru 24 de ore în spatele gratiilor, dar o instanţă i-a admis cererea de a nu îi mai fi prelungită măsura controlului judiciar, aşa cum dispuseseră procurorii gorjeni la începutul lunii. Decizia acestora a fost anulată de judecători, la instanţă cel cunoscut şi ca „Moroiu” obţinându-şi şi banii din cauţiune. „Dispune revocarea măsurii preventive a controlului judiciar pe cauţiune luată faţă de petentul inculpat Popescu Aurel, prin ordonanţa din data de 11.01.2018 şi prelungită prin ordonanţa de prelungire din data de 06.03.2018. Dispune restituirea sumei de 50.000 RON consemnată la CEC BANK Sucursala Tg-Jiu, la data de 11.01.2018, conform chitanţei nr.5860652/1. Definitivă”, se arată în decizia Tribunalului Gorj.

Problemele penale pe care le are omul de afaceri au legătură cu afacerile forestiere derulate de firmele sale, el fiind principalul jucător de pe această piaţă. Anchetatorii anunţau însă în momentul reţinerii sale pentru 24 de ore că bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu câteva milioane de lei prin subterfugiile la care Popescu ar fi apelat pentru a plăti mai puţini bani ca impozite şi taxe. „În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012-2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar şi către persoane juridice, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei. Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei. De asemenea, inculpatul a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia”, comunica IPJ Gorj la momentul reţinerii omului de afaceri.

Vizualizări: 3,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: