Agenţi de pază condamnaţi pentru purtare abuzivă

Doi angajaţi ai unei firme de pază din Târgu Jiu s-au trezit condamnaţi acum pentru că s-ar fi purtat abuziv cu câţiva tineri, pedepsele primite de agenţi nefiind unele care să îi trimită în spatele gratiilor.

Ion Ştefan Dogaru a fost condamnat la 2 luni închisoare, în timp ce colegul său, Ion Bocşeru, a fost găsit vinovat şi condamnat la 3 luni şi 10 zile de puşcărie. Cel din urmă a fost judecat pentru trei astfel de fapte. Pentru amândoi, executarea pedepselor a fost însă suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de câte 2 ani. În acest interval de timp, fiecare inculpat trebuie să fie la dispoziţia autorităţilor judiciare, ceea ce presupune să anunţe orice plecare mai mare de 5 zile de acasă, dar şi să justifice până la ultimul leu sursele de existenţă.

În plus, inculpaţii trebuie să achite şi despăgubiri celor cu care s-au purtat abuziv. Astfel, în cazul lui Dogaru, „admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată Drigoiu Ovidiu-Cristinel şi obligă inculpatul în solidar cu SC TEAM GUARD SRL, la plata sumei de 3000 lei, cu titlu de daune morale”. În cazul lui Bocşeru, „admite în parte acţiunea civilă formulată de partea vătămată Gîlcă Constantin George şi obligă în solidar cu SC TEAM GUARD SRL, la plata sumei de 1000 lei, cu titlu de daune morale”, a hotărât instanţa, verdictul nefiind unul definitiv.

Vizualizări: 2,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: