Prejudiciu achitat în rate de câte 200 de lei lunar

Mai multe gorjence şi un bărbat au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel Craiova într-un dosar care a vizat modul ilegal în care inculpatele au încasat ajutoare de şomaj în urmă cu circa un deceniu.

În toamna anului trecut, Judecătoria Târgu Jiu a dat un verdict de condamnare în acest dosar, dar sentinţa a fost contestată, acum magistraţii din Bănie constatând un prejudiciu mai mare pe care trebuie să îl achite inculpatele. Ca să nu ajungă după gratii, femeile s-au angajat să restituie banii în rate lunare de câte 200 de lei, ceea ce înseamnă că, în anumite cazuri, unele dintre ele vor plăti şi peste 15 ani din sumele respective.

Irina Ruşeţ a primit pedeapsa cea mai mare, de 2 ani şi 3 luni pentru înşelăciune în formă continuată, la fel cât stabilise anul trecut şi instanţa de la Târgu Jiu. Restul inculpatelor au fost găsite vinovate pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, fiind condamnate la 2 ani. Acestea sunt Mioara Oţelea, Maria Popescu, Eugenia Pasărescu, Eugenia Pâslea şi Maria Râcea, pe lista celor cu o astfel de condamnare regăsindu-se şi Vasile Guriţoiu. Executarea pedepselor a fost suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare care ajunge până la 4 ani şi 3 luni. În acest interval de timp, inculpatele trebuie să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare, judecătorii obligându-le pe acestea să achite şi prejudiciul pe care l-au adus bugetului AJOFM Gorj prin încasarea ilegală a ajutoarelor de şomaj. Sumele sunt mai mari decât cele stabilite anul trecut la Judecătoria Târgu Jiu, dar achitarea lor tot în rate de câte 200 de lei se va face. Daunele variază între 10.000 de lei şi peste 31.000 de lei, suma cea mai mare urmând să fie restituită de Irina Ruşeţ.

Vizualizări: 1,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: