Morţii şi măscăricii

A fost un protest inedit miercuri seara în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu. Câteva zeci de persoane, mobilizate de un gorjean care munceşte la Milano, au ieşit în stradă pentru a striga „Jos PSD!”. Protestul a fost inedit prin faptul că a fost luat la mişto, la faţa locului, de un jurnalist care şi-a făcut o carte de vizită din mesajele antiPSD. Narcis Daju, care ne spune zilnic pe pagina de socializare că suntem un oraş de morţi, a mers în Piaţa Prefecturii pentru a le spune în faţă protestatarilor că sunt nişte măscărici.

Protestul „Gorjul nu e roşu” a fost un eşec aşteptat. Nu pentru că Gorjul ar fi roşu, cred că este multă nemulţumire acumulată în gorjeni. Doar că oamenii de pe la noi sunt mai greu de urnit de acasă, plus că genul ăsta de proteste, atâtea câte au fost în Gorj, au fost cam ciudăţele. E cam greu să mergi la un protest la care vorbitorii chiar se încadrează la categoria măscărici.

Am urmărit protestul de miercuri pe Internet, neputând să plec de la serviciu. Mi-ar fi plăcut să fie un succes, să fie piaţa plină. Mă aşteptam să fie exact aşa cum a fost, o adunare a unor oameni care nu ştiu concret ce vor, ştiu doar ce nu vor. Merită felicitaţi cei care au fost în piaţă, dar din păcate nu ei pot salva România. Cam asta a încercat să le transmită Daju, dar nu s-a făcut înţeles.

Protestele sunt bune ca să împiedice acţiuni concrete ale guvernanţilor, cum au fost cele împotriva Ordonanţei 13. Nu poţi să faci proteste pentru a da jos un guvern legitim. Poţi protesta împotriva abuzurilor, a hoţiei, dar în paralel trebuie să ai un mesaj credibil, să arăţi că avem şi altă variantă la vot. Ori mesajul M..e PSD, strigat în preajma unor copii, nu poate duce la nimic bun.

Oamenilor din Piaţa Prefecturii nu li se părea important să ştie cine e prefect, cine e primar sau ce lucruri nu merg bine în Gorj. Ei au spus că au un mesaj antiPSD şi că asta e suficient. Da, este suficient pentru un protest de 50 de oameni, dar nu pentru a aduce lângă tine un judeţ întreg. Gorjenii nu sunt mai morţi decât românii din alte zone ale ţării, care fac proteste de amploare. Aici nu există alternativă la PSD, iar asta îi face să rămână în aşteptare.

Vizualizări: 2,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: