Moţiune de cenzură. De ce parte sunt parlamentarii PSD Gorj!

Dihonie în PSD după excluderea premierului Sorin Grindeanu din partid şi iniţierea unei moţiuni de cenzură. Aceasta a fost citită duminică în plenul Parlamentului şi urmează să fie dezbătută şi supusă la vot miercuri, 21 iunie. Parlamentarii PSD de Gorj par să se poziţioneze clar de partea partidului, cu două excepţii: Victor Ponta, ajuns în Guvern, şi Alin Văcaru, un apropiat de-al fostului premier.

Deputata Elvira Şarapatin a declarat că este o situaţie inedită în PSD, însă va merge clar pe mâna partidului. „Bătălia este în partid, eu sunt cu partidul, desigur. Este o situaţie inedită care nu trebuia să se întâmple, eu chiar sunt oarecum bulversată şi supărată pe ce s-a întâmplat, a fost chiar o perioadă foarte bună pentru partid, când am avut tot. Nu ştim dedesubturile, nu ştim ce s-a întâmplat, este o situaţie inedită, chiar unicat. Eu nu pot să spun ce votez sau ce nu votez, eu merg cu partidul, pentru că aşa este normal”, a declarat Elvira Şarapatin.

Văcaru: „O să reprezint cuvântul primarilor”

Deputatul PSD de Gorj, Alin Văcaru, spune că va lua o decizie după ce va discuta cu toţi primarii PSD din judeţ. Va discuta telefonic cu fiecare în parte şi abia apoi decide dacă îl susţine sau nu pe Sorin Grindeanu. „Eu voi discuta cu toţi primarii PSD din Gorj, voi lua legătura cu toţi membrii comitetului executiv al PSD Gorj pentru că ei m-au trimis în Parlament, ei m-au susţinut, pe ei îi reprezint acolo. Voi discuta cu fiecare în parte şi după ce mă voi consulta cu ei, voi lua decizia ce voi face la moţiune, voi susţine, nu voi susţine, depinde numai de ei. O să reprezint cuvântul dumnealor acolo. E normal să fie aşa”, a declarat Alin Văcaru, deputat PSD de Gorj.

Weber: „S-a votat un partid, nu un om”

Mihai Weber, deputat PSD,  spune că este o decizie de bun simţ să se poziţioneze de partea partidului. Asta pentru că, în 2016, oamenii au votat un partid, un program şi nu un om. „Decizia care s-a luat în unanimitate a fost pentru a înlocui guvernul, nu poţi să fi decât de partea asta din respect pentru acei oameni care au votat acel partid. Eu îl cunosc pe Sorin Grindeanu de ani de zile, dar una este cunoştinţa şi alta este decizia şi hotărârea pe care partidul o dă. Pentru noi, într-adevăr, este o premieră să schimbi guvernul propus de tine, dar în Italia într-un an de zile s-au schimbat două guverne”, a declarat Mihai Weber, deputat PSD. 

Vizualizări: 2,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: