Motociclist gorjean, căutat de zeci de jandarmi

Un motociclist a sunat duminică seara la 112, pentru a spune că a plecat printr-o pădure din vestul țării și s-a rătăcit. El a spus operatorilor de la 112 de la dispeceratul Hunedoara că este obosit și deshidratat.  Motociclistul era pierdut în județul Arad la limita cu județul Hunedoara, conștient, deshidratat, nu avea semnal la telefon și putea apela doar 112, reușind sa transmită coordonatele GPS de la locul în care se afla.

Aceștia l-au localizat pe motociclist în funcție de coordonatele furnizate. “O persoană a rămas în pană cu motocicleta de enduro în pădure, mai sus de localitatea Obârșia.  Nu are semnal la telefon. Au fost alocate forțe de intervenție de la Sectia de Pompieri Bârzava, doi pompieri cu un autoturism de teren, un echipaj SMURD, doi jandarmi cu un autoturism de teren, doi polițiști de la postul Petriș, doi angajați de la Ocolul Silvic cu un autoturism de teren”, a declarat maior George Pleșca, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Arad.

Deoarece nmotociclistul nu a fost găsit, a fost solicitat în sprijin și un echipaj Salvamont Salvaspeo. Au mai plecat în căutarea celui rătăcit doi pompieri de la Bârzava care dețin motociclete enduro și cunosc traseele din zonă. În final, gorjeanul a fost găsit. ”Victima, un bărbat 42 de ani din județul Gorj, a fost găsită de plt. George Maj Leric, de la Secția Bârzava”, a declarat maior George Pleșca, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Arad.

Pompierul este membru al unui club de Enduro și s-a aflat în timpul liber când a aflat de bărbatul dispărut. Motociclistul a fost coborât până la echipajul SMURD în stare bună, însă deshidratat.

Vizualizări: 3,623

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: