Motrenii ar putea avea calorifere calde din această săptămână

Primarul ales din Motru, Cosmin Morega, cere Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă să înceapă din această săptămână furnizarea de agent termic. Morega invocă faptul că temperaturile au fost reduse în ultimele nopți.

Cosmin Morega a mai afirmat și faptul că, în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, se va trece și la sancțiuni. Primarul vrea din această săptămână oamenii să aibă căldură în case, dar și în unitățile de învățământ.

”Nu voi sta la discuție cu nimeni. Cum scrie la lege. Dacă trebuie amendat, să fie amendat. Unde-i lege, nu-i tocmeală la mine. Dacă legea spune că 3 zile consecutiv scad temperaturile sub o anumită valoare, trebuie să dai drumul la căldură. Iar dacă nu sunt pregătiți este problema lor ca manageri. Vine iarna, nu vara. Eu sper ca de săptămână aceasta să fie dat drumul la căldură. Am dat drumul și la centrală pe gaze la școala catolică, nu este normal să stea în frig. Și în apartamente s-a răcit. Este normal să înțeleagă acest lucru. Dacă respectăm legea, respectăm și cetățenii”, a spus Cosmin Morega.

Societăţile de distribuţie a agentului termic încep să furnizeze căldură în blocurile racordate dacă, timp de trei zile consecutiv, temperatura medie exterioară scade sub 10 grade Celsius, în intervalul orar 18.00-06.00. Asta prevede acum Hotărârea Guvernului nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice.

Vizualizări: 1,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: