Motrenii rău-platnici, lăsați fără apă caldă

Jumătate din blocurile din municipiul Motru au rămas, vineri, fără apă caldă. Uzina de Agent Termic a luat această decizie pentru a-i forța pe datornici să-și mai achite din facturile restante. Apa caldă a fost sistată pentru câteva ore și, dacă nu vor crește încasările, restanțierii vor primi apă tot cu porția și de acum înainte.

S-a luat această decizie pentru că asociațiile de proprietari au de plătit sume extrem de mari către UATAA Motru. 17 asociații de proprietari figurează cu datorii uriașe către Uzina de Agent Termic. Cei mai mulți bani îi datorează Asociația de proprietari nr. 9. Vorbim de circa 2,5 milioane de lei.

UATAA a început să închidă apa câteva ore, dar perioada sistării va fi din ce în ce mai mare dacă nu vor fi achitate restanțele. „Acolo unde sunt blocuri cu rău-platnici, se va limita apa caldă şi sper că se vor găsi soluţii să mai crească încasările. Limitarea poate să fie o zi, două zile, câteva ore. Monitorizăm foarte atent fiecare încasare pe fiecare asociaţie în parte, să ştim cum vom proceda în continuare. Sunt asociaţii care plătesc undeva la nivelul anului 2013 şi sunt foarte multe. Este nevoie să forţăm să mai creştem încasările pentru că, fără acei bani, nu putem funcţiona în continuare”, a spus Eugen Corcoaţă, la Radio Infinit.

Uzina de Agent Termic a rămas fără bani și pentru că au crescut prețurile certificatelor de dioxid de carbon pe lângă faptul că nu au avut încasări la nivelul la care se așteptau. În schimb, autoritățile nu înțeleg de ce s-a ajuns la fundul sacului. „Uzina, în ultimul an şi jumătate, a primit o sumă foarte consistentă de bani şi un manager cu viziune ar fi ştiut să-şi programeze cheltuirea acestor bani în aşa fel încât să-şi asigure certificatele de carbon la un preţ rezonabil, nu să aştepte ultimul minut, ultima secundă, să le achiziţioneze la un preţ foarte mare, cel puţin dublu după câte am văzut eu. Domnul Corcoaţă invocă suma mare cheltuită pentru certificatele carbon, dar nu spune că ar fi avut posibilitatea să le ia chiar şi la jumătate de preţ. Voi face o informare completă. Am mai avut câteva încercări de a discuta cu Consiliul Local şi de a analiza situaţia şi de a găsi împreună soluţiile cele mai bune pentru cetăţenii din Motru. Se ştie că uzina este în insolvenţă”, a explicat primarul din Motru.

Vizualizări: 1,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: