Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Motrenii vor plăti mai mult pentru apa consumată

Administraţia locală din Motru a majorat, începând cu această lună, preţul plătit de populaţie pentru un metru cub de apă potabilă şi canalizare. Deşi au ezitat preţ de doi ani să uniformizeze preţul perceput de Aparegio, autorităţile spun că de această dată nu au avut încotro, pentru că altfel nu municipiul nu putea să beneficieze de noi investiţii la sistemul de apă şi canal. Astfel stând lucrurile, motrenii vor plăti de aici înainte 6,2 lei pentru un metru cub de apă şi canalizare.

Motrenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare începând cu această lună pentru achitarea facturilor la apă şi canal. Preţul pentru un metru cub de apă potabilă a crescut de la 2,7 lei la 3 lei iar la canalizare de la 1,9 lei la 3.20lei/mc. Administraţia locală din Motru spune că în ultima vreme calitatea apei s-a îmbunătăţit la nivelul municipiului, astfel s-a văzut în postura de a nu se mai opune acestei majorări, convenită de altfel cu Aparegio la vremea încheierii contractului de furnizare. „De doi ani nu am vrut să majorăm tarifele deoarece calitatea apei n-a fost bună şi m-am opus, atât eu cât şi consilierii. Acum cei de la Aparegio au făcut tot felul de modificări, au săltat în oraş calitatea apei. Am avut o şedinţă cu asociaţiile de proprietari în care am întrebat dacă au probleme cu apa şi nu am avut nicio reclamaţie. Avem obligaţie contractuală să aducem la preţul unic, ce are Târgu Jiu şi celelalte localităţi care fac parte din ADIA, să avem acelaşi preţ. Concluzia consilierilor a fost că s-a îmbunătăţit situaţia şi noi trebuia să ne respectăm clauzele contractuale. Nu mai aveam o scuză şi pe deasupra pierdeam şi finanţarea pentru cele 24 de milioane de euro, pasul următor POS Mediu”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru. Tariful ce va fi practicat de aici înainte la Motru pentru apa potabilă şi canalizare este perceput la Târgu Jiu, Ţicleni, Bumbeşti Jiu Târgu Cărbuneşti de ani buni, din 2012, respectiv 2013. Autorităţile din Motru spun că motrenii nu vor plăti mult timp apa şi canalizarea la noile tarife. „Era o tâmpenie să pierzi 24 de milioane de euro în condiţiile în care de la 1 iunie TVA la apă scade, de la 24% la 9%. Preţurile vor veni sub cele pe care le-am avut până acum”, a concluzionat primarul Dorin Hanu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: