Motru: Nu mai sunt spaţii pentru comercianţi la zilele oraşului

Primăria Motru se confruntă cu o situaţie nemaiîntâlnită până acum. Nu mai are locuri disponibile pentru comercianţii care vor să facă vânzare în cele trei zile de manifestări de zilele municipiului.

Reprezentanţii primăriei Motru spun că nu mai au locuri disponibile pentru agenţii economici care vor solicita un astfel de amplasament pentru zilele de 31mai, 1 şi 2 iunie, atunci când vor avea loc zilele municipiului Motru. Au fost ocupate toate, unii comercianţi venind chiar şi din alte judeţe. Chiar viceprimarul din Motru Tudor Dobrică, a fost însărcinat cu pregătirile manifestărilor. ”O să fie mai aglomerat faţă de alţi ani, pentru că am organizat la o săptămâna după zilele Târgu Jiului. Vor fi comercianţi mai mulţi, după cererile care s-au înregistrat până acum. În mod normal nu reuşeam să dăm toate locurile, acum sunt deja ocupate. Avem un spaţiu limitat, în momentul în care sunt date nu mai avem altele. Sunt undeva la 24 de societăţi anul acesta, din Târgu Jiu, Severin, care au venit mai devreme. Vor fi comercianţi cu mici, bere, produse industriale, produse tradiţionale, din partea Ardealului, tiribombe, maşinuţe, tobogane gonflabile”, a declarat Tudor Dobrică, viceprimarul din Motru.

Conform unei hotărâri de consiliu local, comercianţii vor plăti 4,5lei/mp/zi pentru amplasamentele de alimentaţie publică, 7,5/mp/zi lei la produse industriale şi 1 leu/mp/zi la parcul de distracţie. Reprezentanţii primăriei estimează încasări de circa 10.000 lei. Pe de altă parte, primăria a alocat 120.000 lei pentru  manifestările de zilele oraşului. În ultima zi vor concerta Connect-R, Andrea Bălan, dar şi alţi cântăreţi cunoscuţi. 

Peste 10.000 de localnici sunt aşteptaţi să ia parte la festivităţi, atât din oraş cât şi din localităţile învecinate. De astăzi, începând cu orele 18 circulaţia în zona pieţei, acolo unde vor avea loc festivităţile, va fi oprită.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: