Motru: Subvenția pentru căldură, pusă sub semnul întrebării

Subvenția pe care o primesc motrenii pentru încălzire ar putea deveni istorie pentru mulți dintre ei. Autoritățile nu exclud varianta să aloce acești bani doar familiilor cu dificultăți financiare, nu și persoanelor care au salarii substanțiale. „Nu este chiar atât de corect având în vedere o persoană care are un venit de 5000 de lei pe lună, să-i asiguri și subvenție”, a spus primarul din Motru.

Primarul Cosmin Morega se întreabă dacă această subvenție pentru încălzire mai poate fi acordată motrenilor care primesc apă și căldură de la Uzina de Agent Termic din oraș. Morega a adăugat că nu i se pare normal să ajungă acești bani chiar și la familii care au venituri substanțiale.

“Este cel mai mic preț din țară. Dacă este 300 de lei în altă parte și este 160 de lei la Motru, iar nu este bine. Ceva se întâmplă. Atunci a trebuit să ne asumăm aceste decizii și să spunem: Mai putem da acea subvenție către populație? Până la urmă, acea subvenție pentru populație, de 20-30 de lei pe gigacalorie ajută anumite persoane, dar nu este chiar atât de corect având în vedere o persoană care are un venit de 5000 de lei pe lună, să-i asiguri și subvenție. Până la urmă, și cei de la sate ar trebui să beneficieze de această subvenție. Și ei au nevoie de bani pentru încălzire. Se încălzesc cu lemn, căldură sau altă sursă”, a spus primarul din Motru, Cosmin Morega, la Accent TV.

Uzina de Agent Termic din Motru este într-o situația extrem de dificilă. Societatea nu are bani să cumpere cele aproape 50 de mii de certificate de dioxid de carbon și nici să-și plătească datoriile ca să poată ieși din insolvență. Nici primăria nu are fonduri s-o sprijine așa că autoritățile își pun speranțele tot în guvernați și spun că vor mai cere bani încă o dată. Circa cinci mii de locuințe, instituțiile publice, școlile și spitalul din Motru primesc apă caldă și căldură de la UATAA.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: