Muc cel Mic a băgat zâzania în partid

Nu credeam că Muc cel Mic al lui Prigoană va reuşi să bage zâzania între membrii mai vechi de partid şi cu mai multe merite. Nominalizarea lui pe postul de candidat al PDL pentru un loc în Camera Deputaţilor a stârnit tot felul de discuţii, care nu au mai putut fi oprite dincolo de uşile închise ale partidului şi s-au revărsat direct în stradă.

Trei voci destul de puternice care aparţin europarlamentarului şi fostului consilier prezidenţial, Cristian Preda,  deputatului Sever Voinescu şi senatorului   Iulian Urban s-au ridicat împotriva oligarhiei de partid din PDL! Vocile s-au auzit imediat după desemnarea cu strigături a candidatului Honorius Prigoană, faţă de al cărui tată, democrat-liberalii aveau datorii din campania preşedintelui Băsescu, în sensul că i-a găzduit prezenţa pe postul de televiziune ce-i aparţine şi i-a transmis în direct, după cum spune Honorius, întâlnirile electorale.

Toţi trei au criticat imaturitatea candidatului lansând săgeţi otrăvite către preşedintele partidului Emil Boc, care prin desemnarea lui „Muc cel Mic” ar fi deschis calea nepotismului în politica partidului. Acum, fie vorba între noi, nu cazul Prigoană este cel care inaugurează seria candidaturilor imature, să le zicem aşa, de notorietate fiind cazul EBA pentru care preşedintele Băsescu a luat destule bobârnace în cap!  Dar să revenim la interesantul schimb de replici la distanţă dintre cei trei „rebeli” şi preşedintele lor, Boc. Cel din urmă, în loc să-i lase pe oameni să se răcorească pe bloguri aşa cum este normal, mai ales că problema discutată era şi adevărată, s-a repezit să le strige că sunt de prea puţin timp în partid şi nu înţeleg ei cum merg treburile în interior, unde s-ar întâmpla dezbateri aprige pe marginea fiecărei probleme în parte! Mai mult îi invită mai des pe la sediul partidului unde dezbaterea a ajuns la cote academice ce frizează democraţia cea mai cea din interiorul vreunui partid din România.

Punerea la punct a celor trei în modul acesta de către preşedintele partidului nu demonstrează decât faptul că ori Emil Boc s-a grăbit cu replica, ori discuţiile aprinse şi nemulţumirile din interiorul partidului sunt destul de mari că nu mai încap în partid şi dau pe afară! Şi într-un caz şi în altul este bine să ai voie să spui orice, cu condiţia să gândeşti ce spui!

Contrareplica celor puşi la punct nu a întârziat să apară, chiar dacă mai voalată şi mai politicoasă, aceştia acuzându-l pe Boc de cenzură, adică de căluş în gură! Aşteptăm cu interes replica lui Boc la contrareplica celor trei pentru că după cum observ lucrurile nu se vor opri aici.

Singurul merit al candidatului Honorius, după părerea mea, este acela că a provocat aceste discuţii în interiorul unui partid în care tăcerea era de aur şi lăsa senzaţia de „unitate în gândire şi simţiri”.   Dacă nu punem la socoteală faptul că Muc cel Mic al lui Prigoană a apărut la dezbaterile preşedintelui Băsescu în poza de familie ce-i includea pe membrii de partid fideli sau curăţei, restul sunt romii lui tata Silviu, chiar dacă fiul şi-a vândut girocopterul ca să facă rost de bani de campanie! Una peste alta e bine că mai răbufneşte câte cineva şi de la PDL, că aveam impresia că numai la PSD se pregăteşte reformarea.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: