Muncă în folosul comunității, pedeapsa pentru evaziune fiscală

Pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare decisă de magistrații Tribunalului Gorj pentru un patron din Rovinari, care a crezut că scapă basma curată dacă nu plătește taxele și impozitele la stat. Omul a fost aproape să își vadă visul împlinit cu ochii, pentru că sentința dată ieri de judecători nu îl trimite în spatele gratiilor, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare tot de trei ani. În acest timp, Sorin Cornea are de respectat o serie de interdicții, dar și de prestat muncă în folosul comunității, magistrații stabilind ca el să presteze 60 de zile în folosul Primăriei Rovinari sau al școlilor de pe raza acestui oraș.

Instanța îl mai trimite pe Cornea și la un curs de calificare profesională, lui fiindu-i interzisă pentru alți trei ani de le executarea pedepsei să mai se ocupe de administrarea vreunei afaceri, asta pe lângă interdicția de a fi ales în vreo funcție publică. În plus, bărbatul nu a scăpat de obligația de a plăti statului taxele pe care le datorează, suma pe care o are de achitat acesta fiind de aproape 110.000 lei, asta în condițiile în care, pe parcursul procesului, a mai plătit 66.700 de lei. El mai are de plătit alți 1100 de lei drept cheltuieli judiciare, sentința de acum nefiind una definitivă.

Tot vreo 60 de zile de muncă în folosul comunității, dar la Primăria Peștișani și la școlile de aici, va trebui să presteze și un tânăr condamnat de instanță la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Cătălin Ștefu are de urmat însă și un tratament medical, instanța dispunând ridicarea controlului judiciar decis în vară de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Ștefu a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de distrugere în varianta agravantă, de la el magistrații dispunând confiscarea unei brichete… Inculpatul va trebui să îi plătească însă victimei sale, Vasile Turtoi, daune materiale de 45.000 de lei, dar și cheltuieli judiciare de 900 de lei către stat.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: