Muncă la negru la „Casa din pădure”

Administratorul unei pensiuni din comuna gorjeană Runcu a fost amendat cu 20.000 de lei pentru muncă la negru. Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au găsit, în timpul controlului de săptămâna trecută, un angajat care presta activitate la pensiune, deşi nu avea încheiate forme legale de angajare. Conform unor surse neoficiale, ar fi vorba de pensiunea „Casa din pădure”.

În perioada 23-27 aprilie, Compartimentul Control Relaţii de Muncă al ITM Gorj a depistat în total 46 de persoane care prestau muncă nedeclarată la mai mulţi angajatori din judeţ, pentru 31 dintre acestea neexistând încheiat un contract individual de muncă. Sancţiunile aplicate de către inspectorii de muncă însumează 341.000 de lei, din care 320.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

Cea mai mare amendă a fost aplicată administratorilor restaurantului Dumbrava din Târgu Jiu, unde au fost găsite 25 de persoane muncind la negru. Celelalte persoane lucrau în zootehnie sau comercializau  carburanţi.

Alte patru cazuri de muncă nedeclarată au fost depistate la stânele din împrejurimile municipiului Târgu Jiu, în urma unei acţiuni organizate împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj. Angajatorii riscă amenzi în valoare totală de 80.000 de lei.

Vizualizări: 3,327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: