Muncea „la negru” în chioşcul din curtea liceului

Administratorul unei societăţi care deţine un chioşc în curtea Liceului Tehnologic din Peştişani a fost amendat cu 20.000 de lei pentru muncă „la negru”. În urma controlului efectuat săptămâna trecută, inspectorii de muncă gorjeni au găsit o femeie care presta activitate în cadrul chioşcului fără a avea forme legale de angajare.

„Folosirea în activitate a unor salariaţi fără forme legale de angajare poate avea consecinţe nedorite atât asupra angajatorului, cât şi asupra angajatului. Pe de o parte, pentru că legislaţia muncii sancţionează drastic munca nedeclarată şi, pe de altă parte, fără un contract individual de muncă, persoanele în cauză sunt lipsite de protecţie socială, nu beneficiază de vechime în muncă şi nu vor putea primi niciun fel de pensie”, a declarat George Romanescu, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Inspectorii de muncă gorjeni au efectuat, săptămâna trecută, 20 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, iar verificările s-au lăsat cu amenzi în valoare de 52.500 de lei, 40.000 de lei fiind pentru muncă nedeclarată.

Vizualizări: 2,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: