Noi amenzi după accidentul mortal de la Stoina

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a aplicat noi amenzi societăţii Irem Spa Siracusa, după accidentul din luna iunie a acestui an, când un muncitor al firmei italiene a decedat la serviciu.

Irem Spa Siracusa este societate prestatoare în Parcul Hurezani al OMV Petrom. Nefericitul eveniment a avut loc în punctul de lucru din comuna Stoina al producătorului naţional de petrol şi gaze. Unui bărbat de 49 de ani i s-a făcut rău, după ce participase alături de alţi colegi la descărcarea, cu ajutorul unei macarale, a unor ţevi dintr-un camion.

ITM Gorj a aplicat amenzi în valoare totală de 12.500 de lei, din care 7.500 de lei reprezintă două sancţiuni dispuse recent, la finalizarea dosarului de cercetare a accidentului de muncă. „Sancţiunile survin în urma verificărilor efectuate de inspectorii de muncă la faţa locului, care au constatat mai multe încălcări ale normelor de securitate şi sănătate în muncă care nu au legătură cu incidentul”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Una dintre nereguli face referire la un compresor pus în funcţiune fără a avea împământare.

În ceea ce priveşte accidentul mortal, în urma anchetei s-a stabilit că decesul lăcătuşului mecanic s-a produs din cauze patologice.

Vizualizări: 1,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: