Negocieri dure la CEO: Salarii duble sau grevă generală

Minerii iau în calcul greva generală la negocierea salariilor. Discuţiile vor avea loc la începutul anului viitor, când va fi stabilit bugetul companiei pentru noul an. Sindicaliştii ameninţă că atunci vor avea tot dreptul să iasă în stradă şi să blocheze activitatea în minerit dacă nu vor fi luaţi în calcul, iar salariile nu vor fi majorate.

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia îşi doresc salarii mai mari. Chiar dacă au semnat un act adiţional la vechiul Contract Colectiv de Muncă, lefurile se vor renegocia anul viitor. Sindicaliştii vor susţine una şi bună: salarii duble sau grevă generală. „Suntem vai mama noastră cu salarizarea. Noi am adus profit mereu şi am salvat compania. Pleacă mulţi muncitori, rămân puţini, dar producţia e la fel. Noi, la bani, o să ajungem la salariul minim pe economie. Cu mărirea salariului minim îi vor aduce pe cei din spate în sus. În rest, nimeni nu va mai beneficia de vreo mărire. Eu am făcut o solicitare să am o întâlnire la Motru cu ministrul Energiei, să vedem unde ne situăm noi în privinţa salariilor din toate companiile. Noi vrem dublarea salariilor. Noi vom face o grevă generală în februarie, martie. Avem un articol care spune că trebuie să negociem salariile şi atunci avem verde de la lege să putem face greve”, a fost mesajul sindicalistului Nicu Bunoaica.

Director: Salariile nu sunt nici foarte mici

La rândul lor, şefii din CEO admit că este nevoie de majorări de salarii, dar nici nu spun că lefurile sunt prea mici. „E loc de mai bine. Nimeni n-a spus că, la Complexul Energetic Oltenia, sunt salarii mari, toată lumea e mulţumită cu ce salarii are. Dar salariile nu sunt nici foarte mici. Încercăm, ca şi anul trecut, să le ridicăm atât cât se poate. Sunt venituri mai ridicate acum pentru că lucrăm şapte zile pe săptămână”, a fost explicaţia lui Sorin Olaru, directorul Direcţiei de Resurse Umane, din cadrul companiei.

Vizualizări: 3,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: