Muncitorii care toarnă asfalt la Târgu Cărbunești, verificați de ITM

Inspectorii de muncă au „descins” la Târgu-Cărbunești să verifice dacă muncitorii care lucrează la asfaltarea Drumului Național 67B care tranzitează orașul au contracte de muncă. Lucrul a fost întrerupt preț de aproape o oră până când toți cei prezenți au fost verificați.

Toți muncitorii au avut de prezentat documente și au fost verificați dacă au contracte de muncă. Niciunul nu muncea la negru așa că n-au fost aplicate sancțiuni, dar asfaltarea a fost întreruptă total până când s-au încheiat verificările celor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.

Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, s-a declarat dezamăgit de modul în care au acționat cei de la ITM exact când au fost demarate lucrările de asfaltare: “Din păcate, anumite instituții ale statului, după ce că ne-a ținut vremea foarte mult pe loc, când să turnăm asfaltul, firma respectivă a avut un control din partea unei instituții a statului care nu știu cum a reușit să ajungă tocmai la Cărbunești în acel moment. Eu cred că o firmă care are contract cu Compania Națională de Drumuri Naționale nu își permite să țină angajați la negru”.

Birău a explicat că inspectorii ITM ar fi putut verifica muncitorii din șantier și fără să-i oprească din lucru. „Dacă am găsit și niște oameni care muncesc în țara asta, mergem peste ei să le dăm în cap? A fost o mică întârziere, dar cred că astfel de lucruri nu sunt la locul lor. Până la urmă trăim într-o eră a tehnologiei. Poți să scanezi o carte de identitate și să poți să vezi sau nu, în două minute, dacă acel om este angajat sau nu pentru că sistemul Revisal îți permite. Și în loc să stai să completezi la hârtii când omul în alea 45 de minute putea să muncească. Din păcate, încă mai trăim într-o țară care are nevoie de multe schimbări”, a mai spus Birău, la Radio Accent.

Au fost însă și situații în care ITM a găsit zeci de muncitori fără acte la firme mari, care efectuau lucrări de anvergură. (A.M.)

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: