Muncitorii neplătiţi, posibili autori ai incendiului de la Crasna

O fabrică de cherestea dezafectată din comuna Crasna a fost distrusă în totalitatea de flăcări, ieri noapte. În clădire se aflau mai multe materiale de tâmplărie, utilaje, două tractoare şi o maşină marca Mercedes. Toate s-au transformat în scrum. Localnicii afirmă că ar putea fi vorba despre o răzbunare pusă la cale de foşti muncitori ai fabricii. Pagubele se ridică la zeci de mii de euro.

Incendiul a izbucnit aproape de miezul nopţii într-una din încăperile fabricii. Întrucât în interior era material lemnos precum şi substanţe inflamabile, focul s-a extins cu repeziciune şi la celelalte încăperi. Pompierii s-au luptat mai bine de şapte ore ca să stingă flăcările. „În prima fază, la locul intervenţiei au ajuns două autospeciale ale Gărzii de Intervenţie nr. 2 Novaci, dar datorită cantităţii mari de material combustibil şi a vântului care sufla puternic a fost nevoie de suplimentarea numărului de autospeciale. Astfel,  pentru lichidarea incendiului a fost nevoie de şase autospeciale, două au ajuns de la Târgu-Jiu,  una de la Baia de Fier şi alta de la Săcelu“, a precizat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Ipoteză: nu şi-au luat salariile şi s-au răzbunat

Localnicii din zonă spun că este vorba despre o răzbunare a foştilor muncitori ai fabricii. „ Au fost mulţi care s-au perindat pe aici şi au plecat fără a primi un leu pentru ce au muncit. E posibil ca unul dintre aceştia să se fi răzbunat“, a spus Dumitru Blându.

„Curent electric nu există în zonă aşa că nu poate fi vorba de un scurtcircuit electric, e clar că cineva a dat foc intenţionat, e posibil să fie unul dintre foştii muncitori pentru că nu şi-au primit salariile“, a confirmat Nicolae Crăsneanu. Dealtfel, pompierii au stabilit cauza incendiului: folosirea intenţionată a focului, autorul fiind necunoscut.

Proprietarul fabricii este plecat din ţară. El s-a ales cu o pagubă extrem de mare în bugetul propriu, peste 100.000 de euro.  „ A ars tot ce era în fabrică, materiale de tâmplărie, maşini şi utilaje, două tractoare şi un autoturism marca Mercedes“, a precizat Dumitru Obrogea.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: