Muncitorul acuzat de furt de muniţie de la Sadu, judecat în libertate

Procesul angajaţilor de la Uzina Mecanică Sadu  aflat pe rolul Tribunalului Gorj continuă cu toţi cei zece inculpaţi judecaţi în stare de libertate, după ce Curtea de Apel Craiova a dispus ca şi muncitorul rămas după gratii după arestările din luna martie cerute de procurorul Emil Moţa să fie lăsat să meargă acasă.

Ion Bălţătoiu a fost arestat preventiv după descinderile şi percheziţiile făcute în urma flagrantului din 25 martie de la Bumbeşti Jiu, flagrant în urma căruia el a fost prins vânzând către un ofiţer sub acoperire muniţie furată din uzină. Pentru 24 de ore au ajuns atunci după gratii şi alţi angajaţi ai uzinei, în frunte cu fostul director general Nicolae Dijmărescu şi cu şeful serviciului de pază, Marius Borcan, care este şi şef al filialei judeţene a Partidului Conservator, partid din care face parte şi medicul Elena Dijmărescu, implicată în „Mafia Permiselor”.

Zece inculpaţi au fost trimişi în judecată şi toţi au fost deja audiaţi la Tribunalul Gorj, Ion Bălţătoiu primind până la una aceasta prelungiri ale mandatului de arestare preventivă. El a cerut de mai multe ori să fie judecat în libertate, de abia acum obţinând acest lucru de la magistraţii din Bănie. Pe parcursul procesului, muncitorul a recunoscut că a furat muniţia pentru care Parchetul l-a trimis în judecată, însă a menţionat că a făcut acest lucru doar pentru că ofiţerul sub acoperire l-a forţat în acest sens. Bălţătoiu şi avocatul său au susţinut de mai multe ori că investigatorul respectiv l-a ameninţat cu moartea şi cu incendierea casei dacă nu îi fură muniţie din uzină, asta după ce muncitorul acceptase să fie împrumutat cu 500 de lei de cel care l-a „înfundat” apoi. Anterior muncitorul precizase că nu furase niciodată muniţie pentru că nu avea ce să facă cu ea, dosarul în care el şi colegii săi sunt judecaţi la Tribunalul Gorj apropiindu-se acum de faza în care magistraţii vor trebui să pronunţe un verdict.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: