Mustaţa, mai tare ca plumbul

PSD-ul nu este doar un partid pe cale de dispariţie, ci şi un partid unic, în umorul său. Din fericire pentru noi toţi, umorul PSD-ului este unul involuntar şi foarte nociv pentru imaginea şi aşa praf a fostului colos politic. De ce spun că au umor? Păi, să ne gândim. Victor Ponta îşi dă demisia din fruntea partidului pentru că se începe urmărirea penală împotriva sa. Rămâne, totuşi, premier, de parcă de şefia partidului său infect ne ardea nouă, românilor. Să rămânem, totuşi, la motivele plecării din conducerea PSD: începerea unei anchete penale pe numele său. Buuun! Aşa că s-au organizat alegeri pentru a căuta nou lider. Se votează zdrobitor: noul preşedinte al PSD este Liviu Dragnea. Deci vechiul preşedinte al PSD şi-a dat demisia pentru că se începuse ancheta penală în cazul lui şi a fost înlocuit cu unul în cazul căruia ancheta penală deja s-a terminat; şi nu oricum, ci cu o condamnare. Şi-mi spuneţi că nu e amuzant?

Amuzant este şi că Ponta a avut o clipă de luciditate în care a realizat că un NOU preşedinte cu probleme în justiţie ar putea fi lovitura finală pe care PSD-ul şi-o dă la propriile gioale. Aşa că a susţinut-o pe Rovana Plumb. E drept, şi DNA-ul (deci America, nu?) a lucrat fin, asigurându-se că eligibili pentru prima funcţie în partid sunt doar personaje care nu ar putea câştiga nici preşedinţia scării de bloc, de genul doamnei Plumb. Au dormit adânc votantele de Plumb şi în timpul şedinţei PSD, votul fiind câştigat cu un scor zdrobitor de Liviulică, în ciuda intervenţiei lui Ponta, care i-a rugat pe colegi să voteze Plumb: 65-18.

Au fost invocate, desigur, extraordinarele calităţi organizatorice ale domnului Dragnea. Nu i-a fost invocată, totuşi, mustaţa. Mustaţă pentru care eu l-am admonestat pe blog încă de acum nişte ani. Permiteţi-mi să mă autocitez: ”Tu vorbeşti serios cu mustaţa aia, Liviule?! Deci tot restul feţei bărbierit perfect, tuns la linie şi costum la dungă, ochii ăia albaştri (cred) şi amantele alea superbe, iar tu ai mustaţă stufoasă? Unde te crezi, în anii ’70? Eşti hipiot? Eşti nebun? Eşti Clark Gable? Eşti Frida Kahlo? Eşti gigolo pe 5 lei? Eşti şofer? Dacă răspunsul la toate aceste întrebări e ”nu”, rade-ţi dracului părul ăla de sub nas!”

Ei bine, acum mustaţa este la putere în PSD şi viitorul sună bine pentru România. Pe Plumb era greu s-o urăşti, aşa că votanţii de dreapta erau dificil de urnit înspre urne. Dar cu meşterul Dragnea în vârf, presimt că iar se vor înfuria tinerii pe Facebook şi iese rău (pentru ei) şi bine pentru ţară şi la alegerile parlamentare care bat la uşă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: