Mutaţi la altă şcoală din cauza şantierului

Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu s-a transformat în şantier. Sute de copii vor fi nevoiţi să înveţe la altă unitate de învăţământ, din 10 septembrie. Lucrările se vor întinde până în vara viitoare. Se doreşte extinderea şi mansardarea actualei clădiri.

Conducerea unităţii de învăţământ dă asigurări că cei aproape 600 de elevi care vor rămâne să studieze nu vor fi expuşi vreunui risc. Constructorul va realiza un gard de protecţie astfel încât copiii să nu intre în şantier. „Lucrarea e de amploare. Durează de zile. Se va termina, să sperăm că în iunie, anul viitor. Clasele de ciclu primar vor desfăşura programul în incinta şcolii aici, iar gimnaziul, în incinta Liceului «Ion Mincu», unde vor desfăşura program numai de dimineaţă, începând de la ora 8 până la ora 14. Este obligaţia constructorului să ia măsuri. Va fi delimitată zona de construcţie de zona în care se desfăşoară activităţi şcolare, accesul constructorului va fi prin altă parte decât pe unde au acces copiii. Cu siguranţă, lucrurile se vor desfăşura foarte bine”, a explicat Rodica Durbăcea, directorul adjunct al unităţii de învăţământ.

Situaţia va fi monitorizată cu atenţie şi de inspectorii şcolari. Este singura şcoală din Târgu Jiu unde lucrările de reabilitare nu se vor încheia până la debutul noului an şcolar. „Astfel de lucrări necesită timp şi nu permit funcţionarea programului normal al şcolii. Prin urmare, decizia a fost ca, în acest an şcolar, să funcţioneze în clădirile Colegiului Tehnologic «Ion Mincu» din Târgu Jiu. Cred că această decizie a fost luată prin consultarea şi informarea părinţilor care îşi pot asuma această schimbare pentru anul şcolar sau pot să opteze pentru transferarea copiilor spre alte unităţi de învăţământ în cazul în care nu îşi permit transportul lor în fiecare zi puţin mai departe poate de domiciliu. Este destul de dificil. Elevul să nu fie expus niciunui risc existent într-un şantier şi atunci cred că au intrări, perioade pe care intervin”, a fost mesajul Georgetei Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Şi pentru că nu au un spaţiu suficient de mare pentru festivitatea de deschidere a noului an şcolar, cei de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Nicolae” vor organiza două evenimente separate. „Festivitatea se va face în două locaţii. Aici, pentru cei mici şi în liceu, pentru cei mari, la ore diferite, să fie posibilă prezenţa oficialităţilor şi a conducerii şcolii la ambele festivităţi”, a mai spus Rodica Durbăcea.

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: