Navetă cu maşina viceprimarului la şcoală

Elevii din Săuleşti sunt duşi la şcoală de câteva zile cu maşinile părinţilor şi chiar a viceprimarului localităţii, asta după ce singurul microbuz şcolar s-a defectat. În jur de 100 de copii din Săuleşti fac naveta pentru a merge la şcoală. 

Microbuzul şcolar de la Săuleşti are o vechime de 12 ani. Luni, 18 septembrie, după ce a efectuat câteva curse, s-a defectat. Motorul a cedat, drept care a fost dus la un service auto pentru a fi reparat. Până când microbuzul va fi repus pe roţi, copiii vor fi duşi la şcoală de părinţi, de şoferul de pe microbuz şi chiar de viceprimarul din localitate, cu maşinile personale. „Avem nevoie de un alt microbuz, ni s-a promis, dar până atunci elevii îi transportăm cu maşinile noastre personale. Sunt în jur de o sută de elevi pe care îi transportăm cu maşina. Pe cheltuiala noastră momentan, dar sperăm să rezolvăm cât mai repede cu microbuzul pentru ca elevii să-şi desfăşoare bine activitatea”, a declarat Ionel Buşoi, viceprimarul comunei Săuleşti.

Autorităţile locale au solicitat în mai multe rânduri la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj un nou microbuz şcolar. Nu l-au primit şi nici nu îl vor primi prea curând, crede viceprimarul din Săuleşti. „Noi ne-am dori să vină cât mai repede, dar din ce ştiu nu prea sunt fonduri, s-ar putea să mai dureze”, a precizat viceprimarul Ionel Buşoi.  În acest caz, administraţia locală din Săuleşti nu exclude varianta închirierii unui microbuz şcolar de la Aninoasa, asta dacă reparaţiile vor dura mai mult de o săptămână.

Conducerea ISJ Gorj spune că va face lobby pentru ca la Săuleşti să ajungă un nou microbuz şcolar. „Vom anunţa Prefectura, Consiliul Judeţean şi Ministerul Educaţiei că avem nevoie de microbuze şi să prindă şi Săuleşti pe lista de priorităţi. Microbuzul este destul vechi şi costă destul de mult reparaţia lui. Sper ca în primul lot de microbuze care ajung în Gorj să fie prins şi Săuleşti”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 1,253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: