Noile blocuri ANL din Târgu Jiu, gata în decembrie 

Tinerii până în 35 de ani din Târgu Jiu care au depus solicitări în vederea obţinerii unei locuinţe ANL mai au de așteptat. Lucrările la cele două noi blocuri din zona Narciselor sunt întârziate, astfel că termenul de dare în funcţiune, 1 octombrie 2017, nu va fi respectat. Constructorul spune că lucrările se derulează cu greutate pentru că nu găsește forţă de muncă.

Executantul lucrărilor de construire a noilor blocuri ANL din zona Narciselor este o societate din Craiova, SC Novara T Impex SRL. Lucrările au fost demarate la începutul lunii iunie, în 2016, și, conform graficului de lucrări, trebuiau să fie încheiate la data de 1 octombrie.

Termenul de dare în funcţiune nu va fi respectat, spune constructorul. „Procentul de realizare este de 80%. Încercăm să terminăm până la sfârșitul anului. Nu reușim să ne încadrăm în termen. Problema cea mai mare a fost forţa de muncă, pregătirea forţei de muncă. Greu se găsește. Oamenii nu stau, nu rămân. Nu sunt obșnuiţi cu munca de șantier, având altă pregătire. De când sunt aici, cred că peste 200 de oameni au trecut prin acest șantier. Acum avem cam la 40-45”, a declarat inginerul Gheorghe Roșca, dirigintele de șantier.

Încă de la demararea lucrărilor, firma doljeană a avut probleme în ceea ce privește asigurarea forţei de muncă. Și în momentul de faţă, societatea are anunţuri la Agenţia de Șomaj pentru angajarea de dulgheri, electricieni, faianţari, chiar și ingineri constructori.

Astfel stând lucrurile, locuinţele sociale vor fi distribuite solicitanţilor abia anul viitor. Circa 1.200 de târgujieni au depus cereri în vederea obţinerii unei locuinţe ANL. Fiecare bloc nou va fi compus din 8 apartamente și 12 garsoniere. Investiţia este suportată de Agenţia Naţională a Locuinţei (ANL) și se ridică la 3,9 milioane lei. În zonă vor mai fi construite alte două blocuri de acest gen, iar cei de la SC Novara T Impex SRL speră să câștige licitaţia. Greu de crezut, dat fiind faptul că nu s-au încadrat în termenul stabilit pentru finalizarea blocurilor la care lucrează.

Vizualizări: 967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: