Târgu Jiu: Chiriaşii din Ciocârlău se plâng de calitatea apei: „Miroase a nămol”

Familiile care locuiesc în blocurile ANL din zona Ciocârlău se plâng de calitatea apei care curge la robinete. Oamenii susțin că aceasta are „un gust ciudat”, miroase urât și nu poate fi consumată. În replică, reprezentanții Aparegio susțin că apa este potabilă. Au demonstrat acest lucru și ultimele teste pe care le-au făcut în laborator.

În blocurile ANL din Ciocârlău locuiesc aproximativ 130 de familii. Cei mai mulți locatari se plâng că apa nu este potabilă. Pentru a nu-și pune sănătatea în pericol, oamenii iau apă de la fântânile din apropiere ori de la magazine. „Nu poți să o bei. Miroase a pământ, a nămol. Pare limpede, dar nu o poți bea. Noi am făcut mai multe sesizări. Când plouă, este galbenă. Nu o poți bea. Noi luăm apă de la pompe, de la fântâni ori cumpărăm de la magazin”, ne-a spus un locatar din zonă. 

„Îi rugăm pe directorul de la Aparegio, pe primar, să vină să bea ei apa asta. Riscăm să se îmbolnăvim din cauza asta. Am un copil bolnav de autism. Are nevoie de apă. Eu merg și iau de la Coleus apă și o aduc în bidoane. E bătaie de joc pentru că noi o plătim”, s-a revoltat un alt localnic.

Aparegio: Apa este potabilă

În urma sesizărilor venite de la localnici, reprezentanții Aparegio Gorj s-au sesizat și au făcut verificări pentru a vedea gradul de potabilitate. Apa poate fi consumată, spun ei. Ultimele verificări au fost făcute în urmă cu trei zile. „Blocurile din zona Ciocârlău se alimentează cu apă de la Preajba. Acolo, noi avem o stație de tratare funcțională din acest an, executată pe fonduri europene. Lucrarea este în perioadă de notificare a defectelor. Constructorul este obligat să supravegheze și să remedieze defectele, să verifice și apa dacă este potabilă. Se curăță cu clor gazos și este probabil ca oamenii să simtă, în această perioadă, mirosul și să se simtă și la gust. Cu toate acestea, apa este potabilă. Vineri, am recoltat din nou probe. S-a văzut, la rezultat, că apa este potabilă și poate fi folosită fără niciun fel de probleme”, a fost asigurarea venită din partea Aparegio Gorj, prin purtătorul de cuvânt al instituției, Nicoleta Bărbat.

Vizualizări: 592

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: