Ne-am sălbăticit! Lebădă lovită cu pietre, în Târgu Jiu

Scene ireale s-au petrecut, astăzi, pe insulița din Târgu Jiu. Câțiva tineri au lovit cu pietre o lebădă. Pasărea a fost salvată de un pescar și a ajuns la veterinar. Are nevoie de îngrijiri serioase pentru că a fost rănită la cap. De 12 ani, perechea de lebede bucură privirile târgujienilor. 

Cu toate acestea, n-au viață ușoară la noi. Anul trecut, le-au fost furați trei boboci, iar acum câțiva tineri lipsiți de educație le-au lovit cu pietre. 

Claudiu Fiu, de la Asociația Pescarilor Gorj și-a vărsat amarul pe Facebook după acest incident:

"Incredibil ce "oameni" avem în jurul nostru...Incredibil în ce lume trăim. 

Astazi un grup de tineri fără pic de educație a aruncat cu pietre în pasarea simbol a orașului Târgu Jiu...Masculul de lebădă "Tica". Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibărește.

Avem aceste informații de la un martor care a văzut de la distanta. Sper și cer ajutorul tuturor celor care dețin informații sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insulita în jurul orelor 12.

Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată gestul. Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toți puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci dupa primele zile de la eclozare.Acum masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații Ajvps-Gorj. Mulțumesc Anna Lemnaru pentru implicare, mulțumesc Blue Cat Vet pentru profesionalism.Sper sa nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de pasari delicate care ne-au bucurat 12 ani cu frumusețea și gingășia lor.

Rușine derbedeilor, rușine părinților vostri, sper sa fiți identificați cât mai repede și sa plătiți pentru faptă!

P.s. Îmi doresc ca instituțiile de forta măcar sa încerce obținerea informațiilor necesare pedepsirii acestor neoameni", a transmis Claudiu Fiu.

Galerie foto



Vizualizări: 2,448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: