Negocieri CEO: simulări pentru creşteri salariale

Sindicalistul Cristian Lădaru a declarat că, la următoarea ședință de negocieri pe Contractul Colectiv de Muncă din CE Oltenia, administrația va prezenta proiecte de buget în care sunt prevăzute creşteri salariale între 5 și 15%. Directorul CE Oltenia Sorinel Boza a tot declarat că nu știe dacă sunt bani de creșteri salariale, dar sindicalistul din Roșia se întreabă dacă directorul face față unei greve generale.

 O nouă ședință a comisiei de negociere a noului CCM a avut loc luni, la Rovinari, iar următoarea va fi miercuri. Atunci vor fi prezentate câteva aspecte de natură salarială. Conducerea Complexului va prezenta noi variante de buget, cu diverse creșteri salariale. „Miercuri o să ne prezinte administraţia bugetul cu creșteri salariale de 5%, 10%, 15%, să vedem ce impact are asupra bugetului. Proiectul prezentat de Laurențiu Ciobotărică e apă de ploaie, nu ne încălzește cu nimic. Nu ne-am supărat pe Ciobotărică, dar ca director financiar trebuia să ne prezinte un proiect de buget cu productivitate, cu tot ce trebuie. Ne-a prezentat un buget din punctul de vedere al acţionarului, că societatea trebuie să obțină profit de 2 milioane. Nu ne încălzeşte asta, profitul îl ia statul. Noi trebuie să mulţumim salariaţii“, a declarat Lădaru.

„Includem cota de cărbune, tichete de masă de 15 lei și așa mai departe. Acesta este obiectivul nostru“, a mai spus liderul. Directorul Sorinel Boza a declarat că nu știe dacă CEO își permite creșteri salariale. „Știți cum este, toți directorii au spus că nu au bani. Toate normele europene s-au revărsat aspra salariaților. Că vrea, că nu vrea, trebuie să dea, nu știu în ce măsură face față unei greve generale. Discuțiile sunt la început, miercuri lămurim mai multe probleme pe partea salarială. Pe toți asta ne interesează“, a mai spus Cristian Lădaru.

Vizualizări: 5,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: