Negocieri eșuate. Ce spune CE Oltenia despre sporurile incluse în salariul de bază!

A fost o primă rundă de negocieri fără niciun rezultat între administrația și sindicatele din Complexul Energetic Oltenia. Cele două tabere vor relua discuțiile abia după Paște. Liderii de sindicat au solicitat ca mai multe sporuri să fie incluse în salariul de bază, dar reprezentanții companiei vor să mai facă simulări și calcule înainte să ia o decizie finală.

La prima întâlnire pentru negocierea actului adițional privind veniturile angajaților Complexului Energetic Oltenia, sindicaliștii au solicitat să le fie prezentat bugetul companiei pentru acest an și să fie introduse în salariul de bază mai multe sporuri. Discuțiile nu s-au concretizat cu nicio decizie și au fost amânate.

„A fost o etapă de negocieri în care am fost în dezacord, administrația și sindicatele. Nu am reușit să finalizăm actul adițional numărul 5. Sperăm să fie finalizată această negociere în luna mai. Au fost câteva simulări pe care le-am prezentat partenerilor sociali. În urma acestor simulări, au reieșit foarte multe întrebări. Pentru a le răspunde, trebuie să facem noi calcule și simulări ca să găsim formula convenabilă pentru toată lumea”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Negocierile au fost amânate până pe data de 10 mai. Până atunci, oficialii companiei vor face calcule să vadă dacă pot îndeplini cerințele sindicatelor. În primă fază, Ion Rușeț a explicat că o astfel de hotărâre ar putea avea efecte și asupra altor sporuri și, din acest motiv, trebuie bine cumpănită.

„O solicitare a partenerilor noștri a fost introducerea în salariul de bază a sporurilor permanente pe care le au sub formă de adaos: adaosul lunar și adaosul de producție sau pentru activități suport. S-au făcut calcule, s-a prezentat această situație partenerilor sociali. Un asemenea procedeu are efecte și asupra sporurilor nepermanente: de sâmbete și duminici, de noapte și sunt efecte chiar la sporurile permanente, cum ar fi, sporul de vechime. După ore de discuții, de comun acord, am stabilit să ne revedem pe 10 mai pentru a găsi formula convenabilă pentru ambele părți”, a mai spus Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 3,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: