Negocieri pentru stoparea grevei de la Stoina

Profesorii care au intrat în grevă la Liceul din Stoina au renunţat pentru moment la proteste, cel puţin asta spus reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Profesorii le-au dat asigurări că de astăzi vor intra la clase. Cadrele didactice acuză un management defectuos la unitatea de învăţământ din Stoina.

Reprezentanţii ISJ Gorj împreună cu cei ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Gorj au mers la Stoina pentru a discuta cu profesorii aflaţi în grevă încă de săptămâna trecută. În urma discuţiilor, cadrele didactice au fost convinse să renunţe la grevă. „Cei patru profesori nu au formă legală să facă grevă, i-am chemat pe toţi la discuţii, s-a stabilit consiliul de administraţie. Le-am spus că n-au motive serioase să nu intre la şcoală, mai ales că au şi ore suplimentare şi că mă ocup foarte serios de treaba asta. Nu este posibil să îşi vorbească urât. Sindicatul nu îşi asumă greva. Mi-au dat asigurări că de mâine intră la clase, altfel rămân fără salarii şi fără posturi. Eu o să discut cu juriştii şi vedem ce putem face din punct de vedere legal”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Ion Işfan a mai precizat că, în perioada în care profesorii s-au aflat în grevă, orele acestora au fost susţinute de alte cadre didactice din unitatea de învăţământ. Liderii USLI spun că există dubii în ceea ce priveşte modul în care Mihaela Ionescu conduce Liceul din Stoina.”S-a ales consiliul de administraţie, colegii şi-au exprimat nemulţumirile faţă de conducerea şcolii pe care o acuză de management defectuos. O parte au intrat la clasă şi mai sunt doi care vor decide dacă de mâine revin la ore. Într-adevăr am constatat nişte nereguli şi s-a luat în discuţie schimbarea directoarei”, a comentat Constantin Huică, preşedintele USLI Gorj.

Control inopinat la şcolile din localităţile învecinate

Şi dacă tot a mers la Stoina, inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan, a făcut şi făcut şi o vizită neanunţată la şcolile şi grădiniţele din Cruşeţ şi Căpreni. Işfan spune că nu a constatat nereguli la cele două unităţi şcolare. „Cum sunt aşa depărtate aceste localităţi, am profitat şi am mers să văd dacă găsesc profesorii la şcoală, cum se poartă cu copiii. Am trecut să văd care e situaţia. La Cruşeţ copiii mi-au spus poezii, s-au arătat foarte dezinvolţi ceea ce înseamnă că se lucrează cu ei”, a mai spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: