NEGOCIERI: Uniformizarea salariilor în CEO, doar pentru personalul TESA

Personalul din birourile Complexului Energetic Oltenia (CEO) este primul care va beneficia de uniformizarea salariilor! Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat că la personalul TESA sunt cele mai mari discrepanţe la salarii şi că uniformizarea lefurilor va începe de aici. Este vorba de peste două mii de angajaţi. Între timp, ceilalţi 17 mii, din producţie, trebuie să mai aştepte. Uniformizarea are loc după fuziunea celor trei complexuri energetice cu SNLO, deoarece salariaţi cu aceleaşi atribuţii proveniţi din cele patru societăţi au salarii diferite.

Uniformizarea salariilor din CE Oltenia va fi făcută în doi ani financiari, a declarat directorul Laurenţiu Ciurel. Primii care vor avea salariile mărite sau micşorate, după caz, vor fi cei de la TESA.

„Sindicatele au cerut (...). Acum sunt patru contracte de muncă, o creştere de 10 la sută per ansamblu va fi greu de făcut, pentru că ar trebui înainte să uniformizăm contractele de muncă. Există nivele diferite de salarizare, de drepturi. De exemplu, prima de vacanţă, la unii 75 la sută, la alţii sumă fixă, delegaţiile, la unii sume fixe, la alţii cuantum din salarii. Măcar într-un sector să putem suporta o creştere de 10 la sută. Există şansa să se uniformizeze în sectorul TESA, unde sunt mii de oameni cu salarii foarte diferite. În zona imediat productivă sunt probleme, dar la TESA sunt foarte mari discrepanţe, de 10-15 sau chiar 20 la sută. În zona direct productivă nu sunt aşa mari probleme“, a declarat Laurenţiu Ciurel, apreciind că este vorba despre aproape 2500 de persoane.

Sindicatele vor să vadă banii

Sindicatele din minerit şi energie vor să vadă bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei pentru anul 2013. Directorul Ciurel a menţionat că sindicatele vor primi toate informaţiile privind cheltuielile cu munca vie, dar nu numai atât. „Vom arăta ce bani vom avea şi toţi îi vom împărţi la oameni. Să ştiţi că sindicatele ar trebui să fie interesate doar de capitolul cu munca vie. O să aibă de comentat ceea ce presupune cheltuielile cu munca vie. Au cerut bugetul şi sigur că o să le punem la dispoziţie, dar nu înseamnă că se pot implica să spună, asta e prea scump, asta e prea ieftin. Ei cer bugetul pe anul viitor, noi negociem pe 4 ani, nu putem să le dăm şi bugetul pe 2017“, a mai spus directorul CEO.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: